Alle keren dat kroonprinses Elisabeth schitterde in Natan

Feit blijft: prinses Elisabeth is er eentje om in te gaten te houden!

Laten we voorop stellen: de Belgische kroonprinses kan alles hebben. Letterlijk: een militair pak of een ontwerp van eigen bodem, she kills it!

Gisteren (woensdag), tijdens de Belgische Nationale Feestdag (hoewel hij dit jaar een sober tintje bij zich droeg), schitterde de prinses in Belgische design, in een rode (koraal? Oranje? Roze?) Natan. In het buitenland wordt ze al een tijdje gezien als een waar stijlicoon, en dat is volledig terecht. De jonge kroonprinses heeft uitstekende smaak wat betreft kleedjes van Natan en weet iedere keer het subtiele middelpunt van alles te zijn.

© BrunoPress

We beginnen met deze rode knaller van gisteren. Een nauwsluitende (want wát een taille!) jurk met gebloemde stof en ballonmouwen voor dat Máxima-effect. Haar hoofddeksel is een creatie van Fabienne Delvigne. Eronder droeg ze beige suède sandalen, ook van Natan.

© Belgische Monarchie

Haar achttiende verjaardag vierde de kroonprinses in het Koninklijk Paleis in Brussel. De witte manteljurk was de showstopper en werd speciaal voor de gelegenheid gemaakt. Pieterjan van Biesen, ontwerper van Natan, was er zelfs de avond van tevoren druk mee. De jurk werd gemaakt uit een ecru en er werd zo'n dertig uur aan gewerkt. “Prinses Elisabeth weet goed wat ze wil op het vlak van mode en laat zich niet zomaar iets opdringen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit witte kleedje exact is wat zij wilde”, vertelt Jelka van Duyse van modekoninginmathilde.be.

© BrunoPress

Een jaar geleden, tijdens de Belgische Nationale Feestdag, deed Elisabeth hetzelfde, ook toen koos zij voor het Belgische label. Een romantische maxi-jurk bezaaid met bloemen (hallo prinses Victoria van Zweden) en met bijpassend mondkapje in dezelfde stof. Credits naar Natan die de productie van het accessoire op zich nam.

© Belgische Monarchie

Ook werd Edouard Vermeulen opgetrommeld toen er in 2019 portretfoto's gemaakt moesten worden. Je kunt natuurlijk al raden welk label de kroonprinses koos. De ontwerper is 'kind aan huis' bij het Belgische koningshuis. Zo is moeder, koningin Mathilde, dol op het modehuis. Toch kopieert Elisabeth niet klakkeloos de stijl van haar moeder. Elisabeths garderobe bestaat uit moderne items in felle kleuren zoals roze, rood en oranje. Net als haar moeder Mathilde draagt ze graag jurken, maar ze wisselt soms af met getailleerde broeken en tops met bloemenprint. Feit blijft: prinses Elisabeth is er eentje om in te gaten te houden!

Beeld: BrunoPress, Belgische Monarchie

Laatste nieuws