Hoe de stijl van prinses Amalia zich aan het ontwikkelen is

Het leuke aan de stijl van Amalia is dat ze ons elke keer verrast!

Onze kroonprinses wordt in december 18 jaar en laat nu al duidelijk zien wat we de aankomende jaren van haar kunnen verwachten.

Amalia gaat graag op modern met een klassieke twist. Ze mikt op safe, maar speelt met felle kleuren, zo zagen we op afgelopen fotosessie's en Koningsdagen.

Zachtroze, blush en crème

© BrunoPress

De jonge prinses begon met haar modestijl op te vallen met haar outfit van Koningsdag 2018.

Op date!

© BrunoPress

Stijlvol voor de dag komen hoeft niet altijd duur te zijn. In januari 2019 droeg Amalia een rode corduroybroek van Zara met een witte top en zwart jasje. Ze bezocht hier samen met haar vader Jumping Amsterdam, een paardensportevenement.

Aanstaande koningin

© BrunoPress

“Amalia heeft duidelijk haar eigen stijl”, aldus Josine Droogendijk, bekend van de website modekoninginmaxima.nl. “Of het nu voor een koninklijke aangelegenheid is of informeel. Ze draagt jurken uit verschillende prijsklassen.” Ze leende de clutch en de rode pumps van koningin Máxima, maar door de keuze van de jurk in primaire kleuren maakte ze het geheel helemaal eigen.

Glamour Girl

© BrunoPress

Op killerheels van Louboutin (leende ze van haar mama), kekke statementoorbellen en een Grieks accessoir in de vorm van een tas, gaf ze Nederland haar visitekaartje voor toekomstige gala's en feesten.

Verborgen boodschappen

© BrunoPress

Amalia is wat minder flamboyant dan moeder Máxima. De stijl van de prinses sluit aan bij haar eigen persoonlijkheid; krachtig, persoonlijk en met een goede visie op de maatschappij. Tijdens de Woningsdag (Koningsdag 2020) droeg ze oorbellen gemaakt door slachtoffers van huiselijk geweld. “Ze wist ook het verhaal achter die oorbellen. Dat laat zien hoe maatschappelijk betrokken ze is”, verklaart Droogendijk.

Business babe

© BrunoPress

Vorige week tijdens de zomerse fotosessie zagen we een heel andere kroonprinses. Eentje die wel van zaken weet, althans dat schreeuwde haar outfit. De prinses heeft haar middelbare school cum laude afgerond, gaat zich een jaar orienteren en gaat dingen doen “die over een paar jaar niet meer kunnen in mijn rol als kroonprinses”. Talking business dus! We gokken dat onze Amalia heel wat voor ons in petto heeft. Of dat nu nog meer stoere blazers betekent, een verrassende studiekeuze of haar rol als rechterhand van haar vader zal zijn; we wachten het met smart af.

Bron: Josine Droogendijk, Jan-Magazine, Vogue | Beeld: BrunoPress, Koninklijk Huis

Laatste nieuws