De andere outfits van prinses Delphine

De jurk van de Belgische prinses trok veel aandacht deze week, maar hoe kleedt de kunstenares zich in het dagelijks leven?

Lees ook

Prinses Delphine was niet te missen tijdens haar debuut op de nationale feestdag, maar ook in het dagelijks leven is de nieuwste Belgische prinses een opvallende verschijning.

Spraakmakende jurk

Een royal kunstje heeft prinses Delphine al ontzettend goed onder de knie: kleding is dé manier om een boodschap over te brengen als je verder weinig in het openbaar zult spreken. Van deze wijsheid maakte ze gebruik tijdens de eerste nationale feestdag waarbij ze plaats mocht nemen tussen haar koninklijke familie. Delphine koos enkel Belgisch design met een verhaal.

Zo zijn de hoed en jurk van Erratum Fashion, een modemerk geïnspireerd op Afrikaans design, dat als missie heeft om 'fouten uit het verleden recht te zetten'. Bij haar royaal debuut vestigde Delphine daarmee de aandacht op het koloniale verleden van België, waarin de koninklijke familie vroeger een grote rol in heeft gespeeld.

Meteen maakt Delphine de tongen los, maar het is zeker niet de eerste keer dat ze een spraakmakend kleedje aantrekt. De prinses is nog altijd kunstenares en hult zich de laatste weken graag in een van haar eigen kunstwerken.

Eigen ontwerpen

“Mensen denken dat ik nu alleen nog in de zetel zit en bonbons eet, maar ik werk meer dan vroeger”, vertelde prinses Delphine onlangs aan Het Laatste Nieuws. Kortgeleden kwam de kunstenares met een nieuw project: draagbare versies van haar eigen kunstwerken, in de vorm van jurken en blouses. De designs springen absoluut in het oog – al valt Delphine in haar eigen atelier wel weg tegen de achtergrond.

Nog een creatie van eigen hand. De royal paparazzi heeft Delphine niet nodig, foto's maken doet ze zelf wel:

Jeans zijn ook in Delphines garderobe te vinden, al is het maar om ze met haar artworks te combineren.

Strike a pose!

Jeans + statementtop is Delphines go to outfit wanneer ze niet een van haar eigen jurken draagt.

Zo ook tijdens haar eerste ontmoeting met halfbroer Filip in het Kasteel van Laken:

Het is duidelijk dat de kunstenares niet van plan is om zich als de rest van de familie te kleden in japonnetjes van Natan, en afwisselend belooft de modecarrière van prinses Delphine zeker te worden. We houden je op de hoogte!

Bron: HLN | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook