Zien: Diana’s nichtje Kitty Spencer viert driedaagse Italiaanse bruiloft

Drie dagen, vier jurken, maar geen glimp van de veelbesproken Spencer-tiara.

Lees ook

Wedding bells! Lady Kitty Spencer, het nichtje van prinses Diana, prins William en prins Harry, stapte dit weekend in het huwelijksbootje met de 31 jaar oudere miljardair Michael Lewis.

Drie dagen

Dat Kitty de bruiloft heeft moeten uitstellen en in het geheim heeft moeten organiseren, maakte het drie dagen durende feest niet minder spectaculair. De bruid droeg vier verschillende japonnen (wat is het toch fijn om voor een groot modemerk te werken), huurde een villa in hartje Rome af voor de feestelijkheden en nodigde de hele Londense high society uit voor een weekend vol chique diners, pre-party's en afterparty's. Alle ingrediënten voor een sprookjesbruiloft, al kwamen royalty-watchers van een koude kermis thuis.

Waar zijn de tiara en de royals?

Tot op het laatste moment, een paar uur voor de trouwceremonie, werd verwacht dat de hertog en hertogin van Cambridge in Rome zouden landen om de bruiloft bij te wonen. Prins William en prins Harry hebben naar verluidt een hechte band met hun nichtje, maar beide schitterden in afwezigheid tijdens Kitty's grote dag. Waar ze waren? We weten het niet, al spelen reisbeperkingen, volle agenda's, beveiligings-issues en pasgeboren baby's ongetwijfeld een rol.

Nog een verkeerde inschatting: al bij de verloving van Kitty werd meteen gezegd dat ze de befaamde Spencer-tiara zou dragen, die ook prinses Diana droeg op haar trouwdag. Van het prachtstuk hebben we echter geen glimp opgevangen. Toch zag Kitty er stunning uit in de speciaal voor haar ontworpen Dolce & Gabbana-japon.

Dolce & Gabbana

Als ambassadeur voor Dolce & Gabbana (en aanstaande van een vermogend man) wist Kitty meteen bij wie ze aan moest kloppen voor haar trouwjurk. “Zodra ze het aanzoek had gekregen, vertelde ze ons dat ze meteen aan ons moest denken. Daar waren we erg blij mee”, aldus Domenico Dolce aan Tatler. “[Kitty] wilde iets redelijks traditioneels, een strak silhouet, maar ze wilde tegelijkertijd iets met een tijdloze allure”, vult Stefano Gabbana aan. Om het nog wat specifieker te maken, moesten de ontwerpers tig verwijzingen in de jurk verwerken.

“Een van de inspiratiebronnen is Kitty's liefde voor Italië. Kitty is dol op ons prachtige land en haar rijke geschiedenis, kunst en cultuur, vertelt Dolce. Gabbana: “Maar ze is ook een meisje dat erg gehecht is aan haar thuisland, aan Engeland, aan de nalatenschap van de Victoriaanse tijd. En zoals alle Engelsen, heeft ze een passie voor alle soorten bloemen.” Traditioneel meets strak meets Italiaans meets Victoriaans, dan krijg je dít als resultaat:

De passie voor bloemen komt duidelijk terug in een van de andere jurken die speciaal voor Kitty ontworpen werd:

Een kijkje achter de schermen en een blik op nóg twee fairy tale dresses krijgen we ook:

Aan bloemen ook geen gebrek op de trouwlocatie, Villa Aldobrandini:

Congrats, Kitty!

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook