Eindelijk! Officiële royal website deelt update over Lilibet

Als het op het internet staat, is het echt.

Lees ook

Het begon bijna spannend te worden, maar de website van de Britse Royals is eindelijk up to date. Hierdoor is de dochter van prins Harry en Meghan nu officieel onderdeel van de lijn van opvolging.

Langverwachte update

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor werd geboren op 4 juni, maar pas deze week is de website aangepast. Dit zorgde al voor de nodige speculaties over Lili's plek in de lijst, maar het blijkt niet nodig te zijn. Mensen die de website nu bezoeken, zien dat de kleine Lilibet achtste is in de lijn van opvolging, direct na haar grote broer Archie.

Beeld: https://www.royal.uk/succession

Achteraan sluiten

De geboorte van Lili heeft ook gevolgen voor de plaats van prins Andrew, die nu negende is. Zijn oudste dochter Beatrice maakt de ‘top tien’ rond. Overigens lijkt er geen speciale reden te zijn voor het feit dat het zo lang duurde voordat de website werd aangepast. Toen princes Eugenie’s zoon August werd geboren, duurde het twee maanden voordat de website werd gewijzigd.

What’s in a name

Lilibet werd vernoemd naar haar overgrootmoeder, queen Elizabeth, wier nickname Lilibet is. Haar tweede naam is natuurlijk een eerbetoon aan Harry’s moeder: Diana, de prinses van Wales. Op dit moment verblijven Harry en Meghan met hun twee kids in Montecito, Santa Barbara. Het wachten is ondertussen nog altijd op de eerste foto van de kersverse Mountbatten-Windsor.

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook