Queen Elizabeth houdt eerste vakantie zonder Philip, maar niet alleen

Hoe ziet de zomer van de Queen er dit jaar uit?

De zomervakantie is ook voor Queen Elizabeth begonnen. Hoe zal het zijn, haar eerste verblijf op Balmoral zonder prins Philip?

Balmoral Castle

In het weekend vertrok de Queen naar haar Schotse kasteel, Balmoral, om vakantie te houden van haar drukke en emotionele jaar. Het zal even wennen zijn om terug te keren naar het kasteel zónder Philip aan haar zijde, zo verwachten royaltykenners. De hertog van Edinburgh heeft gedurende zijn leven namelijk veel werk gestoken in de tuinen van Balmoral, en samen met de Queen trok hij er vaak op uit in de omgeving. Alle zomervakantieherinneringen van Elizabeth komen hier naar boven.

Familie

Maar Queen Elizabeth hoeft zich nu niet in haar eentje te vermaken. Traditiegetrouw komt de héle familie op bezoek (behalve de Sussex'jes, waarschijnlijk). Naar verluidt trekken prins Edward, gravin Sophie en hun kinderen binnenkort als eerste naar het hoge noorden om de Queen te vergezellen.

“De Queen vindt het heerlijk dat Louise en James zo genieten van hun tijd op Balmoral, en ze heeft een bijzonder hechte band ontwikkeld met Louise, haar favoriete kleinkind, op de voet gevolgd door James”, vertelde een royal insider daarover. “Louise heeft zichzelf ook bij iedereen geliefd gemaakt door op de kinderen van William en Kate te letten wanneer ze daar zijn.”

Prins Edward en Lady Louise. Beeld: Brunopress

Lady Louise kan er naar hartenlust paardrijden, iets dat de Queen ook nog altijd schijnt te doen (we houden ons hart vast). Wel blijft ze steeds vaker met beide benen op de grond om in een #countrystyle outfit de corgi's uit te laten.

Queen Elizabeth op Balmoral Estate. Beeld: Brunopress

Ook verwacht: prins Charles en hertogin Camilla, prinses Eugenie en Jack Brooksbank met de kleine en misschien ook prinses Beatrice, die meteen haar zwangerschapsverlof achter haar vakantie aan kan plakken. Prins William en zijn gezin maken meestal ook hun opwachting, zij het met gemengde gevoelens voor de hertog van Cambridge. “Schotland heeft me een paar van mijn mooiste en droevigste herinneringen gebracht”, vertelde hij daar eerder dit jaar over. William kende heel wat gelukkige zomervakanties op Balmoral, maar hoorde er ook dat zijn moeder was overleden. “In de donkere dagen daarna vond ik troost in het Schotse landschap. Daardoor zal ik altijd een bijzondere verbintenis met Schotland voelen. Naast deze pijnlijke herinnering is het ook een plek vol vreugde, want hier in Schotland heb ik Catherine voor het eerst ontmoet. […] George, Charlotte en Louis weten dat Schotland een plekje in ons hart heeft en zij beginnen hier nu ook mooie herinneringen te maken.”

Prins William, prins Harry en prins Charles op Balmoral in 1997. Beeld: Brunopress

Naast haar familie kan de Queen bovendien rekenen op heel wat betalende bezoekers op haar landgoed. Nog tot 2 augustus is Balmoral toegankelijk voor het publiek en wacht Elizabeth geduldig af in een cottage in de buurt totdat haar kasteeltje weer all hers is.

Na het overlijden van prins Philip vreesden de Britten dat hun koningin geen vreugde meer zou vinden, maar de Queen lijkt de laatste tijd bijzonder monter. Royal columnist Richard Kay beweert dat ze beide waren voorbereid op het onvermijdelijke: “Prins Philip en Queen Elizabeth hebben vaak besproken hoe ze verder konden gaan zonder de ander aan hun zijde, en het kwam hierop neer: degene die overbleef zou rouwen, maar niet te lang, en dan genieten van de rest van zijn of haar leven.”

Bron: Town & Country, Nine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws