Deze royal wilde advies geven aan de makers van The Crown

Meer schermtijd, graag!

Lees ook

De meeste royals willen niet toegeven dat ze The Crown hebben gezien, laat staan zich bemoeien met de inhoud.

Sarah Ferguson, hertogin van York, denkt daar echter anders over. Ze is dol op de serie, maar haar verzoek om eraan mee te werken werd afgewezen door de makers.

Eigen inzichten

Fergie druist wel vaker in tegen de regeltjes van The Royal Family, en in tegenstelling tot de rest van de royals zoekt ze zelf graag de publiciteit op. De hertogin van York had ook graag meer invloed willen hebben op de manier waarop haar personage in The Crown wordt neergezet, zo laat ze weten in Town & Country.

“Hallo? Waar is Fergie?” grapt ze over het feit dat haar personage nauwelijks te zien is in het laatste seizoen. Sarah had zichzelf juist wat meer schermtijd gegund, en wilde ervoor zorgen dat Jessica Aquilina, de actrice die de jonge Fergie speelt, tot in de puntjes voorbereid was op haar rol. Ze nam daarom contact op met de uitvoerend producent van de serie, Andy Harries. “Ik zei tegen hem: 'Waarom kan ik mijn personage niet een handje helpen?'”

Toch tevreden

Hoewel Sarahs voorstel om te helpen werd afgewimpeld, is ze wel tevreden met het resultaat. “Ik vond het prachtig gefilmd”, liet Fergie eerder weten aan Us Weekly. “De cinematografie was schitterend. De manier waarop ze mijn huwelijk hebben neergezet was ook erg mooi.”

Eigen stem

Een andere serie waar Fergie fan van is, is het immens populaire Bridgerton. Dat kan ik óók, moet de Duchess of York gedacht hebben, want inmiddels is haar eerste boek over een romance in de negentiende eeuw een feit. Her Heart for a Compass komt volgende maand uit. De roman gaat over een adellijke, rebelse dame die het aan de stok heeft met de pers. Is that you, Fergie? Een weerspiegeling van haarzelf is het zeker, geeft ze toe: “Ik heb mijn eigen stem in iedere regel verwerkt en ik ben er erg trots op.”

En plannen voor een eigen serie waarbij ze wél een vinger in de pap heeft, die zijn er ook al.” Ik heb goede hoop dat Her Heart for a Compass tot leven zal komen op het scherm. De zaken bevinden zich nog in een heel vroeg stadium, maar we zijn al in gesprek met enkele programmamakers over de potentie om er een historisch drama van te maken.”

Bron: Harper’s Bazaar, Tag Mag | Beeld: Brunopress, Netflix

Laatste nieuws

Zie ook