Dit was de bijnaam van hertogin Kate op school

In de loop der jaren heeft Catherine heel wat nicknames gekregen.

Kate, Catherine, hertogin van Cambridge, gravin van Strathearn – er zijn genoeg namen waarbij we de vrouw van prins William kunnen noemen. Ook vroeger ging ze regelmatig onder een andere nickname door het leven. Soms schattig, soms een tikje wreed.

Cavia’s

Sinds de geboorte van baby Lilibet is de bijnaam van de Queen bekender dan ooit. Maar koningin Elizabeth is absoluut niet de enige royal met een breed scala aan koosnaampjes. Ook hertogin Kate is in haar leven op verschillende manieren aangesproken.

'Kate' op zich is natuurlijk al een koosnaampje, liever heeft de hertogin dat we het chiquere Catherine gebruiken. Tijdens een bezoek aan een school onthulde Kate dat ze tijdens haar schooljaren Squeak werd genoemd – een naam die ze deelde met een van haar twee cavia's. “Eentje heette Pip en de ander was Squeak, omdat mijn zus Pippa en ik Squeak werd genoemd.” Iedereen die weleens een cavia is tegengekomen, weet dat Squeak ('piepen') een toepasselijke naam is, maar waarom Kate zo werd genoemd? We kregen geen verklaring.

Boosaardige bloemen

Een aantal jaar later kregen Kate en zus Pippa een andere bijnaam aangemeten. Voordat Kate haar prins aan de haak sloeg en gedurende haar korte breuk met William, stonden de Middleton-zussen bekend als jonge socialites die alle posh clubs van Londen afgingen en razendsnel de sociale ladder beklommen. In de media werden ze de Wisteria Sisters genoemd, naar de blauweregen, omdat ze 'erg decoratief en ontzettend geurig zijn, en met woeste kracht op weten te klimmen.' Ook vrienden van William zouden de bijnaam hebben gebruikt voor Kate, omdat ze vonden dat ze als upper-middle class meisje toch net niet tot de juiste sociale klasse behoorde om met een prins te trouwen. “Ze werd gezien als een knappe en verstandig vrouw, maar binnen de koninklijke en aristocratische kringen werd gedacht dat de Middletons toch te gewoontjes waren voor de Windsors”, schrijft koningshuisbiograaf Andrew Morton.

William dacht daar zelf anders over, maar wachtte wel jaren met een huwelijksaanzoek, wat Kate de nickname Waity Katy opleverde. Zelf noemt hij zijn vrouw nu, een stuk meer liefkozend, Poppet. Prins Harry noemt zijn schoonzus Cath.

Ze is het inmiddels wel gewend, al die variaties op Catherine, haar titels en haar bijnaampjes, vertelde de hertogin ooit in een interview met BBC Radio 1: “Ik luister naar bijna alles.”

Bron: The List, Best Life | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws