Tip! Bij deze expositie is de trouwjurk van koningin Máxima te bewonderen

In de Nieuwe Kerk in Amsterdam kan je de trouwjurk van Koningin Máxima bewonderen.

Op 2 februari 2002 trouwde onze kroonprins met de Argentijnse Máxima Zorreguieta.

De jurk van Máxima werd ontworpen door het Italiaanse modehuis Valentino. Opvallend is de vijf meter lange kanten sluier. En juist die bruidsjurk is binnenkort te bewonderen! De Nieuwe Kerk presenteert dit najaar samen met het Amsterdam Museum de langverwachte modetentoonstelling: MAISON AMSTERDAM. Ruim zes maanden lang wordt de eeuwenoude kerk omgetoverd tot ‘s lands grootste modehuis.

Modegeschiedenis

Voor Maison Amsterdam heeft het Amsterdam Museum de zware deuren van haar depot geopend en daar de mooiste modecreaties uit geselecteerd. 150 om precies te zijn, en dan was het nog moeilijk kiezen. 250 jaar modegeschiedenis. Dat ga je zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar vanaf september de gigantische modetentoonstelling Maison Amsterdam huist. Je bewondert er iconische werken van honderden jaren oud, maar ook recentere modestukken, die ook absoluut het label iconisch verdienen..

© Koninklijk Huis

“MAISON AMSTERDAM toont historische topstukken uit de modecollectie van het Amsterdam Museum in combinatie met een grote variatie aan hedendaags design. Van bekende couturiers uit de vorige eeuw als Dick Holthaus, Edgar Vos, Frank Govers, Frans Molenaar en Max Heymans tot ontwerpers van nu met internationale faam, zoals Bas Kosters, Iris van Herpen, Jan Taminiau, Viktor & Rolf en vele anderen. Ook krijgt de nieuwe generatie een prominente plek met ontwerpers als Amber Jae Slooten, Karim Adduchi, Ninamounah en Patta. Nadruk komt te liggen op de individuele kledingstukken die ieder een eigen verhaal vertellen over vrijheid en onvrijheid, door de ogen van de ontwerper of juist de drager. Nauw verbonden met actuele thema’s als duurzaamheid, gender en diversiteit in de breedste zin van het woord.” De modetentoonstelling is zien vanaf 18 september 2021 tot en met zondag 3 april 2022. Meer informatie vind je op nieuwekerk.nl

Bron: De Nieuwe Kerk | Beeld: BrunoPress, Koninklijk Huis

Laatste nieuws