Droevig nieuws voor koningin Letizia en dochters

De overgrootmoeder van prinses Leonor en prinses Sofia is overleden, met wie ze bijzonder close waren.

Ze waren een kleurrijke verschijning deze week, de Spaanse royals in hun zomerjurken, maar nu ruilen Letizia, Leonor en Sofia hun vrolijke japonnetjes in voor zwart. Gisteren werd bekendgemaakt dat de oma van koningin Letizia is overleden, die een bijzonder hechte band had met haar koninklijke kleindochter en achterkleindochters.

Menchu Álvarez del Valle

Letizia's grootmoeder, Menchu Álvarez del Valle, is op 93-jarige leeftijd overleden. Zowel Leti zelf als haar twee dochters zouden erg goed met hun (over)oma overweg kunnen, en Menchu was dan ook te zien bij belangrijke mijlpalen van de prinsessen, zoals hier de eerste communie van Sofia (naast Letizia, in streepjes):

Eerste communie van prinses Sofia in 2017. Beeld: Brunopress

Maar niet alleen dankzij de royal connectie van haar kleindochter was Menchu een bekend gezicht in Spanje. Of beter gezegd, een bekende stem. Ze werkte namelijk als journalist voor verschillende radiostations en had meerdere prijzen voor haar werk op haar naam staan. Letizia trad later in haar oma's voetsporen door zelf de journalistiek in te gaan – koningin worden was nooit het plan.

Marbella

Menchu had al een aantal jaar last van ouderdomskwaaltjes, waarvoor ze het eeuwenoude advies kreeg om veel tijd in de zon & zeelucht door te brengen. Zo gezegd, zo gedaan. De oma van Letizia verhuisde naar het zonnige Marbella, waar ze haar dagen vulde met strandwandelingen met haar hondje. Niet de ergste manier om je oude dag door te brengen.

Menchu Alvarez del Valle. Beeld: Brunopress

Het Spaanse koningshuis heeft nog niets laten horen over het verlies en werkt ondertussen gewoon door, prinses Leonor en prinses Sofia incluis. Sterkte, komende tijd!

Beeld: Brunopress

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws