De royals zweren bij deze 8 simpele oogmake-up hacks

Je bent slechts acht stappen verwijderd van een koninklijke oogopslag.

Ze mogen dan wel koninklijk zijn, maar het zijn geen supermensen. Oogschaduw verdwijnt net zo snel op de oogleden van Meghan, Kate of Máxima als dat het bij ons doet. Het verschil is alleen dat de royals er een aantal handige trucjes op nahouden die ervoor zorgen dat hun oogmake-up net iets langer en mooier blijft zitten. En het goede nieuws is: je hoeft daar geen koninklijke bankrekening voor te hebben.

1. Breng je oogschaduw aan in drie stappen

Voor haar huwelijksdag bracht de hertogin van Cambridge zelf haar oogschaduw aan. Mét assistentie van een Bobbi Brown-visagiste, maar toch. Kate ging voor drie goed bij elkaar passende tinten: Bobbi Brown Ivory over het hele lid, Rockstar langs de wimperlijn en Slate in de crease.

2. Zorg voor een frisse look met highlighter

Je zal de royals niet snel met een avontuurlijk ooglookje spotten. Over het algemeen geldt: hoe subtieler hoe beter. Een goede manier om je ogen sprankelende en frisser te laten lijken zonder oogschaduw te gebruiken, is het aanbrengen van een mooie highlighter in de ooghoeken.

3. Hou je aan het magische nummer

De make-up artiest van prinses Diana, Mary Greenwell, verklapte al in 2012 haar grootste geheim. “Het is prima om een opvallende lip met een zware ooglook te combineren. De truc is om dan voor een subtiele blush te gaan. Je kan twee elementen samenvoegen, maar niet drie. Combineer NOOIT een opvallende lip met een zware ooglook en heftige blush!” Staat genoteerd.

Beeld: BrunoPress

4. Krul je wimpers

Een wimperkruller zorgt er meteen voor dat je wakkerder lijkt dan je bent. Meghan verklapte dat ze deze truc meerdere malen heeft gebruikt: “Het werkt zelfs als je verder geen make-up op hebt. Zodra je je wimpers krult lijkt je klaarwakker.”

5. Mascara op je hele wimpers

Dit klinkt logisch, maar om mascara goed op de roots van je wimpers te krijgen, moet je best wat moeite doen. Mary Greenwell adviseert om in de ooghoeken te beginnen en dan eerst van binnen naar buiten te werken voordat je de mascara over de lengte van de wimpers uitborstelt.

6. Gebruik gelliner 

Een gelliner is de perfecte tool om op een subtiele manier een smokey eye te creëren zonder dat daar veel oogschaduw aan te pas komt. Om het lijntje te blenden kun je een wattenstaafje gebruiken.

7. Val niet voor falsies 

Valse wimpers lijken de ideale manier om je ogen een meer open blik te geven, maar als je voor een royal look gaat kun je de valse wimpers beter overslaan. Veel beter is het om te werken met een goede mascara.

8. Match je eyeliner niet met de kleur van je ogen

In de eerste instantie was Diana dol op een helderblauwe eyeliner. Mary Greenwell was degene die beige en bruine eyeliners introduceerde. “Dat is misschien wel de grootste verandering die ik heb aangebracht in haar make-up routine. Het matchen van je eyeliner met je oogkleur maakt je ouder dan je bent.”

Bron: Town & Country | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws