Heeft Amalia haar stageplek gevonden?

Het plan om stage te lopen bij 'heel gave bedrijven' staat nog op losse schroeven.

Of prinses Amalia na haar vakantie gelijk aan de bak kan bij, in haar eigen woorden, een 'heel gaaf bedrijf' om stage te lopen, is nog maar de vraag. Maar een stageplek naast haar vader is wél al geregeld.

Thuiswerken

Amalia wil tijdens haar gap year de wereld over reizen en toffe stages lopen, maar met beide plannen wil het nog niet echt vlotten. De reisbeperkingen die nog in veel landen gelden maken het rondtrekken een stukje moeilijker, maar wat volgens koning Willem-Alexander vooral een probleem blijkt, is het vinden van een geschikte stageplek.

“Bedrijven weten niet of ze vasthouden aan thuiswerken of niet. Stagelopen heeft geen zin als je dat achter je scherm moet doen”, liet de koning daarover weten tijdens het zomerfotomoment. “Dus we zijn nog aan het puzzelen en kijken.” Het klinkt nog niet alsof Amalia haar droomstage heeft binnengehaald – tenzij ze op vakantie in Griekenland de laatste weken toch last minute een leuk aanbod heeft weten te krijgen.

In vaders voetsporen

Wel betekent Amalia's achttiende verjaardag later dit jaar dat haar 'stage' als toekomstige koningin kan beginnen. “Ze mag dan opvolgen en ze moet zich voorbereiden. Ze zal meer zichtbaar zijn. En ook taken uitvoeren en bezoeken afleggen”, vertelde Willem-Alexander over zijn bijna meerderjarige dochter. De koning benadrukt dat dit 'incidenteel' zal zijn, maar toch: het tussenjaar van Amalia hoeft dus niet te betekenen dat de kroonprinses helemaal uit beeld verdwijnt. Ook Willem-Alexander heeft er alle vertrouwen in dat zijn dochters voorlopig nog vaak thuis te vinden zullen zijn:

“Als je kinderen krijgt, zijn ze niet van jou, maar je hebt de verantwoordelijkheid om ze klaar te stomen voor het verdere leven. Daar zijn we mee bezig geweest en ik denk op een manier dat ze echt terug willen komen.”

Beeld: BrunoPress

Bron: Vorsten, RTL Boulevard, Blauw Bloed | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws