5x huwelijksreis bestemmingen van de royals

De wereld kent zo veel mooie plekken, het is bijna onmogelijk om een keuze te maken.

Een bruiloft is naast een mooie dag ook een enorm drukke dag, maar op je huwelijksreis heb je tijd genoeg om bij te komen van al deze drukte en de dag in gedachte nog minstens honderd keer opnieuw mee te maken.

Maar waar gaat de reis heen? De wereld kent zo veel mooie plekken, het is bijna onmogelijk om een keuze te maken. De royals zijn natuurlijk ook op huwelijksreis geweest en gingen naar de volgende bestemmingen:

Prinses Diana & prins Charles

Diana gaf op 21-jarige leeftijd het jawoord aan prins Charles. Ze was misschien nog erg jong, maar het was duidelijk dat de twee gek waren op elkaar. Waar menig verliefd stel van die leeftijd een vakantie boekt naar een druk zonovergoten vakantieland, brachten Diana en Charles hun huwelijksreis door op een enorme jacht waarmee ze onder anderen naar Schotland zijn gevaren.

Prinses Victoria & prins Daniel

In de Stockholm Kathedraal trouwde prinses Victoria, prinses van Zweden, met haar prins Daniel. De twee wilden zo veel van de wereld zien dat ze op huwelijksreis van plek naar plek zijn gereisd. Ze zijn onder anderen naar New York, Bora Bora en Polynesië geweest.

Hertogin Kate en prins William

In 2010 was het dan zover, het grote huwelijk van prins William en Kate Middleton. Na de beeldige bruiloft reisden de twee meteen door naar een privé eiland in de Seychellen waar ze na alle hectiek met hun voeten in het helder blauwe zeewater konden genieten van de rust.

Prinses Sofia en Prins Carl Philippe

Sofia heeft behoorlijk moeten wennen aan haar nieuwe leventje. Voordat ze een royal was, was ze model en vaak op tv te zien. Om alles na de bruiloft even op zijn plek te krijgen zijn de twee afgereist naar de Fiji eilanden waar ze verbleven in een luxe resort.

Queen Elizabeth I en George VI

George VI is meerdere keren op zijn knieën gegaan voor zijn geliefde Elizabeth, ze zei namelijk twee keer ‘nee’ omdat ze bang was voor de verantwoordelijkheid die ze kreeg bij het worden van een royal. Toch zei ze uiteindelijk ‘ja’ en stapte de twee in het huwelijksbootje. Na deze hectische tijd gingen ze op huwelijksreis naar Polesden Lacey, een landelijk gebied in Engeland waar ze twee weken verbleven.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws