De royal wedding van Zara Tindall: zo bracht de bruid een eerbetoon aan prinses Anne

Vandaag viert de kleindochter van de Queen haar tiende huwelijksjubileum!

Lees ook

De bruiloft werd een beetje overschaduwd door die ándere royal wedding eerder dat jaar, maar het was hoe dan ook een schitterende dag voor Zara en Mike Tindall. Vandaag is het precies tien jaar geleden dat de dochter van prinses Anne in het huwelijksbootje stapte met haar rugbyspeler.

30 juli 2011

Drie maanden nadat de hele wereld toekeek hoe prins William en Kate Middleton elkaar het jawoord gaven, vond er een veel intiemere royal wedding plaats. Zara Philips, de dochter van prinses Anne en haar eerste echtgenoot Mark, trouwde op 30 juli 2011 met rugbyspeler Mike Tindall. Inmiddels zijn we tien jaar verder en heeft het happy couple drie kinderen – Anne's eerste kleinzoon werd maart dit jaar geboren.

Zara en Mike trouwden in Schotland. Tussen de 400 gasten (een stuk minder dan de 1900 die Kate en Wills hadden) zat een groot aantal royals – en ook de bruid zelf droeg haar koninklijke roots dicht bij zich.

Op de gastenlijst

Veel ogen waren destijds gericht op de kersverse hertogin van Cambridge, die met haar bescheiden beige mantel toch nog probeerde om niet te veel aandacht van de bruid te stelen.

Beeld: Brunopress

Ook voor de moeder van de bruid was het a very lovely day.

Beeld: Brunopress

Uiteraard was ook Queen Elizabeth aanwezig. “Ik krijg altijd lieve blikken van haar. Het zit wel goed”, vertelt Zara over haar grootmoeder, die bekend staat om haar gezichtsuitdrukkingen die boekdelen spreken. Volgens insiders is de band tussen Elizabeth en Zara ijzersterk. “Ze is een van haar eerste kleinkinderen en altijd favoriet gebleven. Ze hebben veel gemeen en praten voortdurend over paarden.”

Beeld: Brunopress

Griekse tiara

Tegenpolen zijn het wel een beetje, Zara en Mike. De bruidegom was een uur en een kwartier te vroeg bij de kerk, terwijl de bruid zeven minuten na aanvang van de dienst haar fashionably late entree maakte. Zara droeg een trouwjapon van satijn en zijde, een ontwerp van Stewart Parvin, een van de favoriete designers van de Queen. Handig, zulke connecties!

Om traditiegetrouw ook something borrowed, iets geleends te dragen, verscheen Zara met een bijzondere tiara van prinses Anne. De Greek Key tiara is een waardevol bezit van Anne, die hem van haar moeder kreeg. Queen Elizabeth kreeg hem ooit cadeau van haar schoonmoeder, de prinses Alicia van Griekenland en Denemarken. Het werd gezien als een mooi eerbetoon dat Zara, die zelf geen prinses is, op deze manier wel al haar royal voorouders bij zich droeg.

Beeld: Brunopress

De Griekse tiara is ook een knipoog naar haar naam, die Zara aan oom Charles te danken heeft (nee, niet aan de modeketen dus). “De baby kwam nogal plotseling”, herinnert prinses Anne zich over de geboorte van haar dochter, “en mijn broer vond Zara, een Griekse naam die helder als de dageraad betekent, erg geschikt.” En stralen doet Zara zeker, happy anniversary!

Bron: Hello, Woman & Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook