Maxime Meiland openhartig over cosmetische ingrepen

'Ik dacht: waarom ook niet?'

Met haar lichtblauwe ogen en classy blonde boblijn is Maxime Meiland een prachtige verschijning. Toch is het niet allemaal au natural wat we zien, zo laat de blondine weten in de nieuwste Beau Monde.

Zwangerschapskilo’s

Maxime Meiland en lover Leroy Molkenboer zijn in verwachting van hun eerste kindje samen. Het is het tweede kindje voor Maxime, die al moeder is van dochter Claire. Hoewel een zwangerschap automatisch wat extra kilo's met zich meebrengt, zit de blondine hier niet mee in haar maag. “Ik vind het een natuurlijk proces, ook al word je ook wat dikker in je gezicht. Daar ben ik niet per se blij mee, maar het hoort erbij”, vertelt ze.

Toen ze zwanger was van Claire zagen anderen nauwelijks iets van de extra kilo's, terwijl Maxime toch 21 kilo was aangekomen. Waar vrouwen tijdens een zwangerschap gemiddeld 12 kilo aankomen, is dat dus best een verschil. “Er zat overal een laagje, waardoor het niet echt opviel. Ik maak me er nu ook niet druk over. Je lichaam vraagt gewoon om meer eten als je in verwachting bent. Als de baby er straks is, gaat dat er vanzelf weer af”, laat Maxime weten.

Fillers

Een kilootje meer of minder, daar zit Maxime niet over in. Ook make-up draagt ze nauwelijks. “In het echte leven maak ik me zelden op, dus ook niet als we aan het draaien zijn”, vertelt ze over de opnames van Chateau Meiland. “Daar heb ik geen zin in. Het is volgens mij zo dat, hoe meer make-up je draagt, hoe meer je eraan went dat je er op een bepaalde manier uitziet.”

Toch is de blondine niet bang om iets aan haar appearance te veranderen. Waar ze botox nog wat eng vindt, heeft Maxime de nodige ervaring met fillers. “Ik vind het mooi als iemand een recht profiel heeft, maar mijn kin staat iets naar achteren. Kom ik aan en wordt mijn gezicht wat boller, dan valt dat nog meer op. Ik hoorde iedereen over fillers en dacht: waarom ook niet?”, vertelt de beauty. “Ik heb ze een keer of drie laten inspuiten in mijn kin en kaak. Dat beviel heel goed, maar daarna verhuisden we naar Frankrijk en vond ik het te veel gedoe.”

Neuscorrectie

Toen ze negentien was, liet Maxime een neuscorrectie doen. “Met die neus zat ik heel erg in mijn maag. Ik was er in gedachten constant mee bezig”, vertelt ze. “Als je zo ongelukkig van iets wordt, dan moet je op een gegeven moment tegen jezelf zeggen: oké, het is genoeg geweest, ik ga er iets aan doen.” Daarbij neemt ze een voorbeeld aan mama Erica: “Mijn moeder heeft vroeger haar oren laten doen, omdat ze een beetje uitstaken. Ze zat op ballet en moest daar de hele tijd tegenaan kijken. Dan snap ik dat je er iets aan wilt laten doen.”

Toch denkt Maxime wel even na voordat ze de plastisch chirurg opbelt. “Iets wat je af en toe stoort, dat vind ik niet erg genoeg om voor naar de plastisch chirurg te gaan”, laat de blondine weten. “Er wordt tegenwoordig gedaan alsof het net zo makkelijk is als een broodje kaas kopen. Dat vind ik een slechte zaak, want je bent wie je bent. Natuurlijke schoonheid is zo belangrijk!”

Om die reden zou ze dan ook niet zo snel haar lippen laten opvullen, iets wat ze veel bij jongere meiden ziet. “Dat is eigenlijk altijd lelijk, omdat het er zo nep uitziet. Het is een heel andere ingreep dan je oren of je neus laten corrigeren”, aldus Maxime.

Benieuwd naar het hele interview met Maxime Meiland, waarin ze onder andere vertelt over haar relatie met Leroy en het krijgen van een tweede kindje? Je leest 't in de nieuwste Beau Monde. Vanaf woensdag te koop!

Bron: Beau Monde (Fleur Baxmeier) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws