‘Harry en Meghan overwogen naar Nieuw-Zeeland te verhuizen’

De Sussex'jes hadden bijna Down Under gewoond.

Lees ook

De Sussex'jes zijn al ruim een jaar helemaal gesetteld in Montecito, maar het had niet veel gescheeld of ze waren naar de compleet andere kant van de wereld verhuisd. Nieuw-Zeeland stond namelijk hoog op hun emigratielijstje.

Verliefd op Nieuw-Zeeland

Tijdens hun bezoek aan Nieuw-Zeeland in 2018, werden prins Harry en Meghan helemaal verliefd op het eiland. Zó verliefd, dat ze zelfs overwogen ernaartoe te emigreren. De Sussex'jes spraken daarover met gouverneur-generaal Patsy Reddy, ruim een jaar voordat ze afstand deden van hun royal duties en naar de westkust van de Verenigde Staten vertrokken.

Ontdekken

Gouverneur-generaal Reddy herinnert zich nog goed dat Harry en Meghan er moe uitzagen tijdens hun zestiendaagse rondreis. “Ze waren net in het Abel Tasman National Park geweest toen we gingen zitten en samen wat dronken. Ze stelden zich voor hoe het zou zijn om hier te wonen en vroegen zich hardop af of dat theoretisch mogelijk zou zijn”, vertelde zij aan persbureau Associated Press. Daarop antwoordde Reddy, die de Queen vertegenwoordigt op Nieuw-Zeeland, dat dat 'uiteraard' mogelijk was en dat ze de mogelijkheden maar eens moesten verkennen. “Ze waren nog aan het ontdekken hoe ze hun gezin wilden grootbrengen. En dat hebben ze sindsdien duidelijk gedaan.”

Of de Sussex'jes het gesprek begonnen als een formeel verzoek om hulp van de gouverneur-generaal? Daarvan is volgens Reddy geen sprake. Zij zag het gesprek meer als een informele conversatie, laat ze weten.

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook