Op dit prachtige eiland vieren de Cambridge’jes hun vakantie

Hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren: vertoeven de Cambridge'jes op een luxe, ver oord?

Zon, zee, strand en genieten van z'n vijfjes.

De basisscholen zitten dicht en de werkbezoeken starten pas over een paar weken. Hoog tijd voor de hertog en hertogin van Cambridge om ertussenuit te gaan met hun gezin. Waar spenderen zij hun vakantie? Naar verluidt brengen zij hun summer holiday door op de Scilly eilanden. Lijkt alsof het een tropisch ver eiland is, maar niets is minder waar.

De Scilly eilanden liggen in Cornwall, in Groot-Brittannië dus! Het is een archipel van vijf eilanden en ze liggen op het grotere eiland Tresco (da's het op één na grootste eiland daar). Er wonen zo'n 175 mensen en de plek moet het vooral hebben van de toeristen of koninklijke vakantiegasten in dit geval. William en Kate werden in 2016 ook al gespot op het eiland en met de huidige maatregelen leek het de prins en de hertogin verstandig om een binnenlandse vakantie te boeken voor dit jaar. Vermoedelijk brachten ze vorig jaar óók hun zomermaanden hier door.

Dolphin House, © BrunoPress

Het gezin van vijf verblijft in het Dolphin House wat eigendom is van prins Charles. Het huis heeft zes slaapkamers en een prachtige achtertuin waar het gezin veel privacy heeft, waar ze samen kunnen eten en de ouders van drie 's avonds kunnen bijkomen onder het genot van hun favoriete drankje. Gedurende de dag huren ze een fiets (het eiland is autovrij) en verkennen ze het eiland.

Prinses Charles, William en Harry en prinses Diana bij Dolphin House 1989, © BrunoPress

Het is bekend terrein voor Will. In 1989 namen zijn ouders, prins Charles en prinses Diana, hun zonen mee naar het eiland.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws