John Travolta blikt terug op iconische dans met prinses Diana: ‘Het was als een sprookje’

De Grease-acteur vond het geweldig om met prinses Diana te dansen.

Lees ook

John Travolta had in 1985 de eer om met prinses Diana te dansen in het Witte Huis. De acteur kan zich deze dans nog goed herinneren en blikt in de televisiespecial In Their Own Words: Diana, Princess of Wales terug op de bijzondere dans met de prinses.

Galadiner

Het is november 1985 als John en Diana allebei aanwezig zijn bij een galadiner van de voormalig Amerikaanse president Ronald Reagan in het Witte Huis. In de tv-special In Their Own Words: Diana, Princess of Wales, die zondag op PBS wordt uitgezonden, deelt John dat First Lady Nancy Reagan hem op een gegeven moment aansprak om te vragen of hij met prinses Diana wilde dansen.

“Rond 22.00 uur tikte Nancy Reagen me op mijn schouder en zei: ‘Het is een van de dromen van de prinses om met jou te dansen. Wil je met haar dansen?’ En ik zei: ‘Ja, natuurlijk’”, herinnert de Grease-acteur zich.

Sprookje

Nancy was vervolgens degene die John naar Diana begeleidde. “Mijn hart begon sneller te kloppen”, deelt John. “Ik tikte op haar schouder en ze keek verlegen naar beneden, zoals ze dat wel vaker deed. Ze keek me vervolgens aan en toen vroeg ik: ‘Wil je met me dansen?’”

John omschrijft dat iedereen in de zaal voor hun dans aan de kant ging. “Het leek wel alsof we vijftien minuten aan het dansen waren”, vervolgt de acteur. “Het was net als in een sprookjesboek. We maakten een buiging en het was voorbij. Daarna ging zij weg, en ik ook, en veranderde mijn koets weer in een pompoen.”

Bron: People, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook