Willem-Alexander en Máxima over Olympische Spelen: ‘Fantastische oogst’

Het koningspaar kijkt er naar uit de medaillewinnaars persoonlijk te feliciteren.

De Olympische Spelen zitten erop! TeamNL kan, met maar liefst 36 medailles, terugkijken op een hele succesvolle editie. Ook Willem-Alexander en Máxima zijn trots op de Nederlandse sporters. In een persoonlijk bericht op Instagram blikken ze terug op de bijzondere presentaties van 'onze' atleten.

Bijzondere prestatie

Gister is het Olympisch vuur in Tokyo gedoofd, dat betekent dat de spelen erop zitten. Voor de Nederlandse atleten was het enorm succesvol. Zij wisten in Japan maar liefst 36 medailles te pakken en eindigden daarmee een zevende plek in het medailleklassement. Dit is voor ons land qua medailles de beste prestatie ooit. Het vorige record stamde uit Sydney in 2000, toen won TeamNL 25 medailles.

Deze bijzondere prestatie is ook het koningspaar niet ontgaan. “Wat een fantastische en historische oogst”, schrijven Willem-Alexander en Máxima op Instagram. “Onder uitdagende omstandigheden heeft #TeamNL een recordaantal medailles gewonnen: 10x goud, 12x zilver en 14x brons. En het medailledagrecord van Amsterdam 1928 is met 8 medailles verbroken.” In dat jaar won ons land zeven medailles op een dag.

Persoonlijk feliciteren

De Nederlandse sporters hoeven het echter niet alleen te doen met een felicitatie op Instagram. Dinsdag mogen zij op bezoek bij het koningspaar op Paleis Noordeinde. “Wij kijken er naar uit de medaillewinnaars persoonlijk te feliciteren”, laten Willem-Alexander en Máxima weten.

Bron: Blauw Bloed, Instagram Koninklijk Huis | Beeld: © RVD – Mischa Schoemaker

Laatste nieuws