Met deze 3 tips tover jij je huis om tot een botanisch paradijs

Wil je het hele jaar genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft? Dan past botanisch wonen perfect bij jou!

Lees ook

Je kunt deze Urban Jungle stijl herkennen aan het groen, de botanische prints en de vele natuurlijke materialen die terugkomen in het interieur. Deze groene sfeer zorgt voor een ontspannen omgeving en vraagt niet eens om groene vingers. Ideaal! Benieuwd naar hoe je jouw huis kunt omtoveren tot een botanisch paradijs? Lees dan snel verder.

Groen, groener, groenst

Denk je aan de natuur, dan denk je aan groen. Daarom is het ook geen verrassing dat de kleur groen de basis vormt van een botanisch interieur. Dit betekent heus niet dat alle muren groen geverfd moeten worden. Je kunt deze kleur op verschillende manieren laten terugkomen in jouw botanische stijl. Wil je een kamer ruimtelijker laten voelen? Ga dan voor natuurlijke kleuren en accentueer deze met lichte tinten groen. Wil je juist warmte uitstralen? Combineer dan groen met verschillende grijs- of bruintinten. Ga bijvoorbeeld voor een stoel met een groene kleur aan de eetkamertafel, of laat het terugkomen in enkele accessoires.

Laat de kleur groen ook zeker terugkomen in planten. Van kleine cactussen op een dressoir, tot grote kamerplanten als echte eyecatcher. Verdiep je goed in welke planten bij elkaar passen en vooral welke bij jou passen. Hou je niet zo van tuinieren? Kies dan voor een mooie kunstplant of voor kleine vetplanten en cactussen. Deze hebben niet zo veel zorg nodig.

Laat de kleur groen ook zeker terugkomen in planten.

Natuurlijke materialen

Niet alleen de kleurkeuze is belangrijk in een botanisch interieur, ook materialen zijn van essentieel belang. Bij deze woonstijl horen natuurlijke materialen zoals bamboe, rotan, wol, jute en steen. Kies bijvoorbeeld voor een rotan woonitem en maak je ontspannen buitenlook helemaal af. Door het toevoegen van natuurlijke materialen aan jouw interieur creëer je niet alleen rust, je bent ook nog eens superverantwoord bezig.

Ga voor natuurlijke materialen

Prints

Als je een unieke draai wil geven aan jouw interieur, dan mogen stoffen met printjes zeker niet ontbreken. Je hoeft niet de hele muur te behangen met een druk behang, je kunt ook kiezen voor opvallende prints op een wandpaneel of kussen. Bij botanische prints kun je denken aan bloemen, bladeren en planten, maar ook aan vogels, dieren en insecten. Denk goed na over welke print het beste bij jou past, zo creëer je niet alleen een botanisch, maar ook een eigen interieur.

Print all the way

Ben je enthousiast geworden en kun je niet wachten om jouw huis een botanische touch te geven? Neem dan zeker een kijkje op de website van Sohome. Hier vind je alle meubels en accessoires die jij nodig hebt.

Laatste nieuws

Zie ook