Stukje bruidstaart Charles en Diana verkocht voor ruim 2000 euro 

De bruidstaart is ruim 40 jaar later nog steeds niet op.

De meeste bruidsparen bewaren wel een aantal items van hun grote dag als aandenken. Prins Charles en prinses Diana hebben echter wel iets heel bijzonders bewaard, namelijk een stuk van de bruidstaart. Een stukje daarvan is nu verkocht voor ruim tweeduizend euro, dat meldt de BBC.

Koninklijk gebak

Charles en Diana zijn echter niet zuinig geweest met het stukje taart dat ze hebben bewaard. Het stuk gebak dat is verkocht, is namelijk zo'n 20 bij 20 centimeter. De taart is versierd met een koninklijk wapen in de kleuren rood, blauw en goud. De nieuwe eigenaar heeft er maar liefst 1850 pond voor betaald, dit komt neer op zo'n 2185 euro.

Bijzonder aandenken

Het stuk taart werd in 1981 rond de trouwceremonie overhandig aan Moyra Smith, een van de medewerkers van Calrence House. Sindsdien is het bijzondere aandenken bewaard gebleven in huishoudfolie en een cakevorm. Er hing een labeltje op met de tekst 'voorzichtig mee omgaan'.

Smith heeft het stuk gebak ondertekend met de datum 27 juli 2981, dat is twee dagen voor de officiële trouwdatum van Charles en Diana. Haar familie verkocht het in 2008 al eens aan een verzamelaar, die de taart nu opnieuw te koop zette.

Boven verwachting

De opbrengst van het stuk taart is boven verwachting. Het Engelse veilinghuis Dominic Winter Auctioneers had namelijk op een opbrengst van zo'n 500 pond gerekend. Ze zijn enorm verrast door de grote vraag. “Er waren veel bieders, met name uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en verschillende landen in het Midden-Oosten”, aldus een woordvoerder. Het winnende bod komt volgens hem van een internetbieder uit het Midden-Oosten.

Bron: Blauw Bloed | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws