De Zweedse royals op hun fleurigst: zo zag de doop van prins Julian eruit

De foto's zijn binnen!

Lees ook

Prinses Eugenie annuleerde de doop van haar baby en hertogin Meghan heeft nog niets losgelaten over de doop van Lili – maar gelukkig kregen we afgelopen weekend toch een koninklijke ceremonie te zien. Voor de doop van prins Julian, de derde zoon van de Zweedse prins Carl Philip en prinses Sofia, zagen we alle royals op hun paasbest en poppigst.

Het stralende middelpunt was natuurlijk prinses Sofia, de moeder van Julian, met het vier maanden oude bundeltje in haar armen. De prinses trok de aandacht met haar opvallende haarband, een folklore japon van Etro en haar enorme glimlach.

Beeld: Brunopress

Die haarband kwam goed van pas, want het waaide zaterdag stevig in Stockholm. Sofia's andere twee zoons, prins Alexander en prins Gabriel, waren in precies dezelfde outfit gestoken. Waarmee ook meteen de dresscode was gezet: geen royal kind kreeg de kans om zich te onderscheiden van broer of zus (alleen door die wapperende lokken).

Beeld: Brunopress

Hoe prachtig ze er ook uitzag, prinses Sofia had as usual geduchte concurrentie van haar twee schoonzussen. Nu ze na lange tijd in de VS weer terug is in Zweden, steelt prinses Madeleine bij elke gelegenheid de show. Terwijl haar hele gezin letterlijk de wind van voren krijgt, neemt Madeleine rustig de tijd om te poseren in haar Zimmerman-jurk alsof ze nooit een break van het koninklijke leven heeft genomen.

Beeld: Brunopress

Dochters prinses Leonore en prinses Adrienne hadden weinig te kiezen en kregen een poppig jurkje aangemeten, net als hun oudere nicht prinses Estelle. Hoewel de 9-jarige Estelle vaak al als veelbelovende modeprinses wordt neergezet, bleef het bij deze gelegenheid wel érg braaf. Al kleurt het wel mooi bij de jurk van mama kroonprinses Victoria.

Beeld: Brunopress

Ook laat de jurk van Estelle zien dat er nimmer iets wordt weggegooid uit de koninklijke garderobe. Haar moeder droeg exact hetzelfde exemplaar in 1986, toen ze zelf negen jaar oud was. Kroonprinses Victoria droeg zelf bovendien ook een japon uit de oude doos: twee jaar geleden toonde ze zich ook in deze zwierige jurk van By Malina.

Dat de Zweedse royals niet alleen dol zijn op fleurige jurken, maar ook op échte bloemen, blijkt wel uit de decoratie tijdens de doop. Zelfs het doopvont is volledig bezet met zomerbloemen. Het lijkt prins Julian niets uit te maken, maar het levert mooie plaatjes op.

Bron: Kungahuset, Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook