Prinses Beatrice noemt diagnose een ‘geschenk’ voor haar toekomstige kind

De prinses denkt al hard na over de toekomst van haar baby.

Lees ook

Prinses Beatrice noemde haar dyslexie eerder al een 'superkracht' – eentje die ze haar bonuszoon of toekomstige kind ook zou gunnen, zo vertelt de aanstaande moeder nu.

Thuisonderwijs

De prinses worstelde lang met haar dyslexie, maar Beatrice spreekt de laatste jaren louter enthousiast over haar diagnose. “Ik zie het echt als een geschenk. Het zijn de uitdagingen die je vormen”, benadrukt de aanstaande moeder in een interview met Hello!, waarin ze ook een boekje opendoet over dyslexie en het ouderschap.

Beatrice is op dit moment hoogzwanger van haar eerste kindje, maar heeft ook een vijfjarige 'bonuszoon' die ze het afgelopen jaar thuisonderwijs gaf. “Dat was absoluut niet mijn sterkste punt, en helaas kan ik dyslexie daar niet de schuld van geven. Maar ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om met mijn bonuszoon te werken terwijl de scholen gesloten waren. Het was voor ons allemaal een enorme leercurve.”

Gelukkig en dankbaar

“Als een kind, een bonuszoon, of toekomstige baby's die onderweg zijn het geluk hebben om met dyslexie gediagnosticeerd te worden, dan ben ik heel erg dankbaar dat ik hulpmiddelen heb zoals de Helen Arkell Dyslexia Charity om hen extra steun te geven”, vertelt Beatrice. “Ik denk dat het voor iedere ouder erg belangrijk is dat ze zich hierin niet alleen voelen. Mijn man is ook dyslectisch dus we moeten nog zien of we dit gesprek over een paar maanden weer hebben, met een nieuwe baby thuis, maar ik zie het gewoon echt als een geschenk.”

Prinses Beatrice ziet bij zichzelf vooral de voordelen van dyslexie, zoals het sneller tot oplossingen kunnen komen. En de obstakels die het geeft, daar komt ze inmiddels wel overheen. “Ja, mijn spelling is verschrikkelijk en ik zou willen dat ik daar iets aan kon doen. Maar gelukkig bestaat er spellingcheck.”

Bron: Town & Country | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook