Peetzoon Queen Elizabeth trouwt in ‘Downton Abbey’

De glamoureuze society wedding van de échte 'Downton Abbey'-bewoners.

High society bruiloften zijn terug! Deze week trouwde chef-kok en presentatrice Clodagh McKenna met The Honourable Harry Herbert, de peetzoon van de Queen. Nooit van dit koppel gehoord? De trouwlocatie komt je ongetwijfeld wél bekend voor.

Herbert & McKenna

Harry Herbert (62) is de zoon van Lord Porchester (die je kunt kennen als 'Porchy' uit The Crown). Hij is een grote naam in de paardenracewereld en zeker geen onbekende van Queen Elizabeth, die hij zijn peettante mag noemen. Zijn vader was goed bevriend met de royal family, zelf had Harry Herbert een hechte band met prinses Diana.

De bruid, Clodagh McKenna (46), is presentatrice, chef-kok en kookboekenauteur. Ze mag dan wel minder koninklijke connecties hebben dan haar echtgenoot, maar zelf is ze in het VK een stuk bekender bij het grote publiek.

Highclere Castle

De pasgetrouwden wonen in een cottage op het terrein van Highclere Castle, het échte kasteel uit de Downton Abbey-serie. Dit indrukwekkende en wereldberoemde landgoed is het ouderlijk huis van de bruidegom. Harry Herbert werd er geboren en groeide er op, momenteel woont zijn oudere broer in het riante optrekje – maar alleen wanneer het landgoed niet overspoeld wordt door toeristen en fans van de serie. Harry en Clodagh vierden hun huwelijk dan ook toepasselijk in het kerkje van Highclere.

Beeld: BrunoPress

Na hun geloften vertrokken ze per koets (je bent een paardenliefhebber of je bent het niet) richting het kasteel.

“Haar ogen schitterden als diamanten, ik vond haar de koningin van het land”, zo citeert een bruiloftsgast. “Wat een prachtige dag met het liefste stel, Clodagh en Harry. Zoals je zou verwachten van een televisiechef was het diner subliem en de Ierse gezelligheid in de pub op het terrein van Downton Abbey was legendarisch, aangedreven door de zwarte Ierse champagne.”

Het is onduidelijk of er ook royals van de partij waren, maar het bruidspaar wist wel mooi Hugo Burnand als fotograaf te strikken, die tien jaar geleden ook de officiële bruiloftsfoto's van prins William en hertogin maakte.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws