Dit is het Franse château van de Deense royals

Met eigen wijngaard, bien sûr.

Queen Elizabeth viert vakantie in Schotland, de Oranjes vertrekken steevast naar Griekenland en de Deense royals nippen een wijntje vanuit hun eigen Franse château. Hoe ziet dit koninklijke zomerverblijf eruit?

Château de Cayx

Sinds 1974 hebben de Deense royals hun eigen kasteel in de Franse Lot, vlakbij het stadje Cahors. Het château wordt omringd door Malbec- en Chardonnay-wijngaarden, een leuke side hustle voor koningin Margrethe & co. Hoewel het middeleeuwse bouwwerk deels voor toeristen toegankelijk is, brengt de koninklijke familie er het liefst zelf tijd door.

Margrethe kocht het kasteel met haar echtgenoot, prins Henrik, die een groot deel van zijn jeugd in de Lot doorbracht. Samen knapten ze het château op (of, waarschijnlijker, ze lieten het opknappen) en bliezen ze de wijnproductie nieuw leven in.

Vakantiefoto’s

In tegenstelling tot 'onze' royals, delen de Denen met regelmaat een kiekje vanaf hun zonnige vakantieverblijf. De hele familie vindt zijn weg naar de Zuid-Franse zon. Vooral prins Frederik en prins Joachim, die ook in Frankrijk werkt, eten graag een croissantje op het terras van Cayx.

Zo krijgen we ook nog eens Joachims kinderen te zien, die normaal maar weinig in beeld komen. Prins Nikolai (helemaal links) en prins Felix (tweede van rechts) zijn de oudste zoons van Joachim, uit zijn eerste huwelijk. De andere twee kinderen zijn prins Henrik en prinses Athena, uit Joachims tweede huwelijk.

Margrethe is er ook iedere zomer te vinden. Snappen we! Een zonnig terras, een glas zelfgemaakte Chardonnay in de hand, goed gezelschap van een trouwe viervoeter: dát is leven als een koningin in Frankrijk.

Bron: Château de Cayx, Hello! | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws