Sarah Ferguson: ‘De Queen was meer een moeder voor me dan mijn eigen moeder’

Scheidingen en schandalen hebben de band tussen Fergie en haar schoonmoeder niets veranderd.

Sarah Ferguson, de hertogin van York, werd vorige week nog gezien op het Schotse zomerverblijf van de Queen. Hoewel ze al 25 jaar gescheiden is van prins Andrew, is de band met haar ex-schoonmoeder nog altijd bijzonder hecht.

Op de thee

'Fergie' benadrukt vaak hoe close ze nog is met de royal family. Zo woont ze nog samen met haar ex in hetzelfde paleis (“Het is een groot huis, dus dat gaat prima”), viert ze vakantie met haar voormalige schoonfamilie en neemt ze het in de media keer op keer op voor royals die onder vuur liggen.

In een recent interview doet de hertogin van York uit de doeken dat haar band met de Queen nog altijd uitstekend is. In een aflevering van Tea with Twiggy, de podcast van het iconische model, noemt Fergie haar ex-schoonmoeder haar 'belangrijkste mentor' en de 'persoon die in mij gelooft.' En daar blijft het niet bij.

Meer een moeder

“Ik bewonder hoe modern en flexibel Hare Majesteit is… en hoe begripvol, vergevingsgezind en gul”, vertelt hertogin Sarah in de podcast. Zij kan het weten, want net als haar ex-man heeft Fergie zelf ook een handjevol schandalen op haar naam staan. Toch is ze nog altijd welkom bij de familie, die ze inmiddels als haar eigen ziet.

De ouders van Sarah Ferguson scheidden toen ze nog een kind was, waarna haar moeder met haar nieuwe echtgenoot naar Argentinië verhuisde. In 1998 overleed Fergie's moeder bij een tragisch auto-ongeluk. “Eerlijk gezegd denk ik dat mijn schoonmoeder meer een moeder voor me geweest is dan mijn eigen moeder. Ze wankelde nooit”, geeft Fergie toe. “Ik denk dat er geen betere mentor is. Dat je altijd op haar kunt rekenen, is een grote eer. Een enorme eer.”

Bron: Town & Country, Tea with Twiggy | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws