Diana’s astrologe: ‘Ze wilde graag weten wat in de sterren stond geschreven’

Astrologe Debbie Frank vertelt over de sessies die ze met prinses Diana hield.

Lees ook

In de moeilijke jaren waarin prinses Diana haar huwelijk uiteen zag vallen, schakelde ze hulp in van astrologe Debbie Frank. Samen probeerden ze te ontdekken wat de sterren te zeggen hadden over het koninklijk paar.

Astrologische begeleiding

In een nieuwe documentaire over Diana vertelt Debbie Frank uitgebreid over haar bijzondere vriendschap met de prinses. De twee leerden elkaar kennen in 1989, toen Lady Di op aanraden van een bekende een astrologe besloot te raadplegen.

“Diana ging door een erg moeilijke tijd in haar huwelijk, vanwege de affaire die haar echtgenoot met Camilla had. Niemand wist er echt van en ze voelde zich wanhopig”, herinnert Debbie zich. “Ze was een jonge vrouw die begeleiding en hulp nodig had om haar gevoelens te beheersen. Ze voelde zich machteloos, omdat van haar verwacht werd dat ze gewoon door moest bijten.”

Heel verschillend

Met behulp van astrologie hoopte Diana vragen te beantwoorden als 'Waarom deed Charles wat hij deed? Zou hij voor Camilla kiezen? Zou hij zo blijven of zou hij in de toekomst veranderen?', aldus Debbie.

“Charles was heel anders dan Diana”, zegt de astrologe. Hoewel beiden een waterteken als sterrenbeeld hadden, was het grote verschil tussen de twee hun maanteken, meent Debbie. Die van Charles zou namelijk 'Stier' zijn. “Die is erg koppig. Erg onveranderlijk. Terwijl Diana een maan in Waterman had, wat betekent dat iemand erg op mensen gericht is en mee wil gaan met de tijd.”

Beeld: BrunoPress

Soort therapie

Debbie benadrukt dat ze niet als een helderziende voor Diana werkte. “Ik geloof niet dat je leven al helemaal vaststaat. Het was meer een soort therapie, een manier om haar gevoelens te bemiddelen, te begrijpen waarom ze zich zo voelde en wat ze daaraan kon doen, hoe ze zich kon ontwikkelen, hoe ze moest groeien, en hoe ze sterker in haar schoenen kon staan.”

Diana verdiepte zichzelf ook in astrologie, herinnert Debbie zich. “Ze begreep astrologie, het betekende iets voor haar. Het was makkelijk voor ons om dit als een taal te gebruiken. […] Ze wilde weten wat in de sterren geschreven stond.”

Kate en Meghan

En een gelukkig huwelijk, dat was helaas voor Charles en Diana niet in de sterren vastgelegd. Voor prins William en hertogin Kate ligt dat anders, vermoedt Debbie. “[Kate] weet zich goed te schikken naar het paleisleven. Er is absoluut een grote magnetische aantrekkingskracht tussen Kate en William.”

Of het vertrek van prins Harry en hertogin Meghan ook te voorspellen was? Volgens Debbie zou prinses Diana er in ieder geval begrip voor hebben gehad. “Diana heeft zelf ook een stap teruggenomen. Dat wordt vaak vergeten, maar Diana heeft in een toespraak zelf gezegd: 'Ik heb tijd en ruimte nodig, ik doe een stapje terug.' Dat was geen permanent besluit, maar ik denk dat ze veel begrip zou hebben.”

Lilibet Diana

Ook durft Debbie voorzichtig te zeggen wat de sterren in petto hebben voor Lilibet Diana, de jongste kleindochter van prinses Diana. “Ze heeft heel andere tekens dan de meeste andere royals, terwijl Archie daarin meer op zijn neven en nichtje lijkt.” Lili, daarentegen, gaat juist op iemand anders lijken volgens de astrologe. “[Als Tweelingen] is ze iemand die communiceert. Met een maan in Ram is ze erg fel, en ze heeft een Leeuw ascendant. Ze zal erg expressief worden, een sterke persoonlijkheid krijgen, en erg aanwezig zijn. Heel extrovert. Op veel manieren wordt ze net als haar moeder.”

Bron: Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook