Maud Windsor: de royal klasgenoot van prins George

En naar verluidt ook de BFF van prinses Charlotte!

Lees ook

Oh? Blijkbaar is prins George, de oudste zoon van William en Kate, niet de enige royal in de klas.

Al staat hij zelf wel een tikje hoger op de koninklijke ladder. Prins George is nummer 3 in de lijn der troonopvolging, zijn klasgenootje Maud Windsor is nummer 53. Maar toch, de engelachtige achtjarige is familie én vriendin van de royals.

De prinses van Kent met kleindochter Maud Windsor. Beeld: BrunoPress

Maud Elizabeth Daphne Marina Windsor is de kleindochter van de prins van Kent, de neef van Queen Elizabeth. Haar peettante is prinses Eugenie, voor wie ze ook bruidsmeisje mocht zijn. Maar vooral prins George en prinses Charlotte schijnt Maud goed te kennen. Met haar verre achterneef zit ze samen in groep 4 op de Londense basisschool Thomas's Battersea. Charlotte, die twee jaartjes jonger is, zou tot haar beste vriendinnen behoren ↓

Prinses Charlotte en Maud Windsor. Beeld: BrunoPress.

Hoewel Kate en William hun kinderen een zo normaal mogelijke opvoeding willen geven, worden zij (en Maud dus) niet naar de eerste de beste basisschool gestuurd. Thomas's Battersea staat bekend als een van de meest prestigieuze scholen in Londen. Al van jongs af aan worden de leerlingen ondergedompeld in kunst en cultuur: de school heeft twee bibliotheken, een eigen theater, een eigen balletzaal en een poeziëruimte. Het lesgeld à 17.000 pond per kind per jaar is lang niet voor iedereen op te hoesten, maar toch is de wachtlijst voor de basisschool eindeloos. Londense ouders met een grote portemonnee worden geadviseerd om hun kind direct bij de geboorte in te schrijven – dan maken ze nog de meeste kans om vier jaar later een plekje te bemachtigen. We vermoeden dat ze voor prins Louis alvast een stoeltje vrijhouden.

Prinses Charlotte en prins George op weg naar school. Beeld: Brunopress.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook