Royal fashion: prinses Marie laat zich inspireren door hertogin Kate en prinses Diana

De Frans-Deense prinses maakte een stijlvolle verschijning in Kopenhagen.

Lees ook

Wij kijken naar de royals voor onze stijlinspiratie, maar de royals kijken ook zeker naar elkaar. Prinses Marie van Denemarken laat zich zien met de geliefde accessoires van hertogin Kate en van prinses Diana tijdens een pretty in pink verschijning.

Prinses Marie van Denemarken – we zien haar wat minder vaak dan haar bijna gelijknamige schoonzus, kroonprinses Mary van Denemarken, maar ook zij mag af en toe haar koninklijke steentje bijdragen. Deze week opende de van oorsprong Franse prinses een food festival in Kopenhagen en ving ze veel complimentjes over haar roze wikkeljurk. Bij ons sprongen ook de accessoires van Marie meteen in het oog.

Marie volgt namelijk de trend die in Engeland razend populair is geworden door hertogin Kate: het dragen van een ketting met de initialen van je kinderen. Waar Kate vaak voor subtiele lettertjes gaat, kiest Marie voor the real bling bling. Eerder kregen we deze gepersonaliseerde ketting al van dichtbij te zien. De shiny 'A' staat voor prinses Athena, de dochter van prinses Marie en prins Joachim. De 'H' duidt op hun zoon, prins Henrik.

De ketting van prinses Marie. Beeld: BrunoPress.

Nog een knipoog naar een andere royal is de clutch van prinses Marie, een classy Lady Dior. De tas is vernoemd naar prinses Diana, die dit design op de kaart zette.

Het jurkje dat prinses Marie draagt, is van Jane Atelier (vroeger Goat), een label dat ook geliefd is bij hertogin Kate, die we ook zo in deze outfit zouden zien. En dat terwijl de stijl van Kate normaal vooral met die van prinses Mary wordt vergeleken. Kroonprinses Mary 'leende' deze week dan weer de Pride-paraplu waarin Kate eerder deze zomer verscheen, zie laatste foto.

En de paraplu van Kate. Beeld: BrunoPress.

Prinses Marie wordt vaak geprezen om haar stijl – wat wil je, als geboren Parisienne – en eerder neergezet als een trendsetter dan een trendvolger. Iets wat minder naar voren komt in de outfit van deze week, maar we houden de Deens-Franse prinses toujours in de gaten!

Bron: Hello!, My New Royals | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook