Was dit hertogin Kate’s beste look allertijden?

De jurk die de geschiedenisboeken inging als een van Kate Middletons beste outfits.

Smaken verschillen, maar een bepaalde jurk van hertogin Kate staat keer op keer in de top tien van haar beste outfits aller tijden. Vogue benoemde 'm zelfs tot dé jurk van het decennium.

Tien jaar royal fashion

Dit jaar is het tien jaar geleden dat Kate Middleton haar intrede deed als royal. En in die tien jaar hebben heel wat schitterende japonnetjes de revue gepasseerd. De hertogin van Cambridge is uitgegroeid tot hét stijlicoon voor iedereen die dol is op elegante, classy en chique outfits. Maar wat was tot nu toe de beste outfit van Catherine? Het is een vraagstuk waar véél fashion- en royaltydeskundigen zich over gebogen hebben (een serieuze zaak, of course), en deze jurk uit 2020 komt het vaakst als winnaar uit de bus.

Shiny smaragd

Het gaat om een smaragdgroene jurk die hertogin Kate droeg bij een bezoek aan Dublin ruim een jaar geleden. Wanneer de Cambridge'jes Ierland bezoeken, wordt er vaak een groene outfit uit de kast getrokken om de nationale kleur van het land een glanzende hoofdrol te geven. En glanzen is wat de metallic japon van Kate deed. Bij dit bezoek aan het Guiness Storehouse verscheen ze in een design van Susie Cave van The Vampire's Wife (à 1850 euro). Het bijzondere materiaal, de vleermuismouwen en de flatterende snit deden menig modehart sneller kloppen.

“Er zijn maar weinig mensen die wegkomen met groene, suede hakken, en Kate Middleton is één van hen”, oordeelt het Ierse Her. Al combineerde de hertogin van Cambridge de jurk ook met een ander typisch Iers accessoire: een goed glas Guinness.

Beeld: BrunoPress.

Moderne look

De 'Falconetti'-jurk is naar verluidt met zorg uitgekozen door de styliste van Kate, Natasha Archer, die een moderne draai wilde geven aan de outfits van de hertogin. “Kate's japon lijkt misschien alleen maar een jazzy feestjurk, maar het betekent zoveel meer. Het laat zien hoe zelfverzekerd ze is geworden en dat ze nu liever gezien wil worden als fashion-forward in plaats van alleen maar goed gekleed…dat is een enorm verschil. Kate wilde aan het begin niet te veel trends omarmen, omdat ze niet als een modeprinses gezien wilde worden, zoals Diana. Maar nu is ze helemaal een vrouw op zichzelf en kan ze naar hartenlust meer alternatieve labels dragen”, schreef fashionjournalist Bethan Holt over de stijlontwikkeling die dé jurk aankondigde. Al bleek het achteraf een zeldzame uitspatting van Kate, die negen van de tien keer nog altijd voor keurig en klassiek kiest.

De 'jurk van het decennium' is ook anno 2021 nog in te rekken te vinden, al is het prijskaartje door het grote succes wel aangepast. Mocht je 3300 euro over hebben om geheel in de stijl van Kate een Guinness achterover te slaan, dan kun je de japon hier bemachtigen.

Bron: Her.ie, The List, Elle, Grazia UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws