Deze tiaratruc van prinses Diana is geniaal (en handig!)

Niet dat wij deze truc ooit zullen toepassen in de praktijk, maar toch: leuk om te weten!

Lees ook

Wát hadden we haar graag willen leren kennen, want wat zat die vrouw vol met adviezen en ideeën.

Hoewel Diana Spencer als Lady een Britse (kroon)prins trouwde, had ze een tamelijk burgerleventje achter de rug. Ze was niet bekend met het protocol en etiquette van het hof. De prinses heeft vast wat masterclasses van de hofdame's gekregen, maar toch: heel veel moest ze zelf maar ondervinden en leren. Zo bedacht ze een (slimme!) truc voor tijdens het dragen van een tiara. Zo'n eentje die fonkelt van de pracht en praal, maar een crime is om te dragen door het gewicht. Niet dat wij deze truc ooit zullen toepassen in de praktijk, maar toch: leuk om te weten!

Naar verluidt pakte zij tijdens gala-uitnodigingen niet alleen een feestelijke japon, pumps en een set comfortabele schoenen (voor erna) in, maar ook een lichtgekleurd lint in de royal kledingkoffer. Deze werd dan zorgvuldig in haar haar gewikkeld, samen met de tiara. Ze koos gaandeweg voor blond, maar mixte ook met wat donkere kleuren om het hulpmiddel zo min mogelijk op te laten vallen én zodat het natuurlijk oogde. Et voila: geen missers met tiara's die afvallen wanneer je een koninklijke buiging maakt of knikkebolt tijdens een oersaai staatsdiner.

En Diana is niet de enige die met haar eigen truc op weet te draven. Zo tipt Meghan Markle om een schoenmaat groter te dragen – vooral als het gaat om pumps – om zo blaren te voorkomen. De hertogin van Cambridge draagt een haarnetje tijdens haar opgestoken kapsels zodat haar chique chignons niet in de wind bezwijken. En ook onze eigen koningin wijkt liever voor een modemisser, zo gebruikt Máxima hoedenspelden die haar hoofddeksels op hun plaats houden. Slim, slim!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook