Het roerige liefdesleven van prinses Stéphanie

Ooit wilden de roddelbladen maar één ding weten: gaat Stéphanie de ware liefde vinden?

Lees ook

Het liefdesleven van prinses Stéphanie kende nooit een saai moment, hield immer de roddelbladen bezig en leidde tot twee huwelijken en twee echtscheidingen. Tegenwoordig doet de Monegaskische royal er alles aan om haar partner(s) buiten de spotlights te houden.

Eerste vriendjes

De eerste naam die aan prinses Stéphanie werd gelinkt, was die van Paul Belmondo. We hebben het over 1982, een tragisch jaar voor de destijds 17-jarige prinses; ze zat naast moeder Grace Kelly tijdens het auto-ongeluk dat haar fataal werd. Het toeval wil dat Paul racecoureur was, maar Stéphanie schrikt na het ongeval niet weg van het beroep van haar vriendje. Twee jaar lang zijn ze gelukkig samen, totdat Stéphs wegen kruisen met die van Anthony Delon in 1984. Ze beloven altijd van elkaar te blijven houden en sieren de cover van Paris Match. Als acteur blijft Anthony in de schijnwerpers staan, maar als vriendje van de prinses verdwijnt hij uit beeld als Stéphanie haar pijlen richt op de Amerikaanse acteur Rob Lowe.

Anthony Delon en Sveva Alviti in 2020. Beeld: BrunoPress.

Muziekwereld

De fling duurt een paar maanden, ondertussen stort Stéphanie van Monaco zich op haar muziekcarrière. Ze scoort de ene hit na de andere als zangeres. Door dit wereldje leert ze meerdere mannen kennen die haar hart weten te veroveren. Eerst is er Mario Jutard, eigenaar van een nachtclub, vervolgens Ron Bloom, die zelf muzikant is. In 1990 wordt het menens. Stéphanie is tot over haar oren verliefd op Jean-Yves Le Fur. Hij staat bekend als een playboy en een feestbeest maar de prinses weet het zeker: “Ik weet dat ik mijn leven met hem wil delen.” Jean-Yves doet een aanzoek en de verloving staat groot aangekondigd in alle bladen. De royal wedding laat echter op zich wachten.

De bodyguards

En uiteindelijk vindt de bruiloft nooit plaats. Tot groot ongenoegen van haar vader, prins Rainier, begint Stéphanie daarna een relatie met haar bodyguard Daniel Ducruet. Hij komt uit een eenvoudig milieu, is al eens gescheiden en werkte in een vishandel en een dierenwinkel voordat hij een baantje in het paleis wist te bemachtigen. Stéphanie trekt zich weinig aan van de bezwaren uit koninklijke kringen. In 1992 krijgt ze haar eerste kind met Daniel, zoon Louis. Dochter Pauline volgt twee jaar later. Rainier zwicht, hij gunt zijn kleinkinderen een legitieme status en hij keurt het huwelijk tussen Stéphanie en Daniel goed. Een sprookje wordt de echtverbinding niet. In 1996 wordt Daniel gefotografeerd met stripteaser en 'Miss Blote Borsten' Fili Houteman – niet lang daarna wordt de scheiding ingezet.

Opnieuw zoekt Stéphanie troost bij een paleisbewaker. Ze beleeft een korte romance met Jean-Raymond Gottlieb, van wie ze zwanger raakt. Dochter Camille komt in 1998 ter wereld. De relatie van haar ouders houdt geen stand, al gaan ze op vriendschappelijke voet verder. Jean-Raymond mag gewoon in het paleis blijven werken.

Prinses Stéphanie met Pauline, Louis en Camille. Beeld: Brunopress

De circusartiesten

Prinses Stéphanie is groot circusliefhebber en valt in 2001 voor olifantendresseur Franco Knie. Ze volgt haar nieuwe lief overal waar het circus gaat. Met haar drie jonge kinderen woont ze in een caravan. Stéphanie is klaar om het paleisleven op te offeren, maar een huwelijk met Franco blijkt niet te lukken. Franco's eerdere vrouw Claudine stemt niet in met een echtscheiding, waardoor het einde verhaal is. Via het circus leert de prinses ook acrobaat Adans Lopez Peres kennen. Stéphanie en Adans trouwen in 2003 in besloten kring.

Prinses Stéphanie en Adans. Beeld: BrunoPress.

In 2004 besluiten de twee een punt achter hun huwelijk te zetten. Daarna lijkt prinses Stéphanie er klaar mee. Klaar met mannen óf met het feit dat al haar relaties breed uitgemeten worden in de pers. We weten het niet, maar de afgelopen 17 jaar is het bijzonder stil rondom het liefdesleven van de royal. Ze verschijnt in het openbaar met haar kinderen of aan de zijde van haar broer, maar nooit meer met een nieuwe vlam. Aan Le Figaro vertelt ze dat ze haar turbulente leven niet anders had willen zien: “Ik heb nergens spijt van. Ik vind het heel goed. Als ik iets moest veranderen, al was het maar een seconde, dan zou ik niet de vrouw zijn die ik nu ben.”

Bron: Vanity Fair FR | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook