Waar zijn de kinderen van prinses Christina nu?

Wat weten we over de drie kinderen en vijf kleinkinderen van wijlen prinses Christina?

Lees ook

Twee jaar geleden overleed prinses Christina, het jongste zusje van prinses Beatrix. Haar familie is weinig in beeld. Wat weten we over haar kinderen en kleinkinderen?

Bernardo Guillermo

De oudste zoon van prinses Christina en Jorge Guillermo is Bernardo Federico Tomás Guillermo. Hij kwam op 17 juni 1977 ter wereld. Hij woonde eerst in Villa Eikenhorst, maar na de scheiding van zijn ouders vertrok hij samen met zijn moeder naar New York. Hij studeerde filosofie en kunstgeschiedenis aan Sarah Lawrence College en volgde een opleiding design aan het Amerikaanse Pratt Institute.

Christina, Jorge en Bernardo in 1978. Beeld: Nationaal Archief via Wikimedia Commons.

Hij trouwde in september 2009 met de Amerikaanse Eva Marie Prinz Valdez. Dochter Isabel Christina werd een paar maanden ervoor geboren, op 13 april 2009. Prinses Christina verzorgde zelf de zang tijdens de ceremonie. In september 2011 werd zoon Julián Jorge geboren.

Prinses Christina met Bernardo in 2013. Beeld: BrunoPress.

De twee gingen uit elkaar toen aan het licht kwam dat Eva een relatie had met een andere man. Ze woont samen met haar twee kinderen in Londen, waar ook Bernardo gehuisvest is. Een besluit dat hij waarschijnlijk nam om dichter bij de kinderen te zijn, maar waardoor hij ook opnieuw de liefde gevonden heeft. In de Britse hoofdstad ontmoette hij architecte Georgina Turvey, met wie hij vermoedelijk sinds 2018 samen is. Bernardo heeft zijn eigen designstudio en is gespecialiseerd in op maat gemaakte meubelstukken.

Nicolás Guillermo

Nicolás is de tweede zoon van prinses Christina en ex-echtgenoot Jorge Guillermo en werd geboren op 6 juli 1979 in Utrecht. Hij groeide op in Nederland en ging naar het Christelijk Lyceum in Den Haag. In 1998 haalde hij zijn middelbareschooldiploma aan de Amerikaanse Drew University. En van 2001 tot 2005 volgde hij een studie waarmee hij zijn Bachelor of Science binnenhaalde. Nico is altijd creatief geweest. Vandaag de dag heeft hij als grafisch ontwerper zijn eigen bedrijf, Nico Design, dat logo's ontwerpt.

Bernardo en Nicolás op de schouders van hun neven Willem-Alexander en Constantijn, 1984. Beeld: BrunoPress.

Nicolás woont in New York. Hij heeft vroeger een relatie gehad met de Amerikaanse Chrissy Eynon, maar het is onbekend of hij nu een partner heeft. Bij officiële gelegenheden, zoals de inhuldiging van de koning in 2013, verscheen hij aan de zijde van zijn zus.

Juliana en Nicolás Guillermo. Beeld: BrunoPress.

Juliana Guillermo

Juliana Edenia Antonia is het derde kind en eerste dochter van de prinses. Ze werd op 8 oktober 1981 geboren en werd vernoemd naar haar grootmoeder, koningin Juliana. Hoewel Christina en haar gezin buiten de schijnwerpers leefden, trad dochter Juliana wel op als één van de bruidsmeisjes bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

Juliana Guillermo. Beeld: BrunoPress.

De jongste spruit ging naar school in Baarn en Wassenaar. Net als haar broers bracht ze haar middelbareschooltijd op het Christelijk Lyceum door. Ze studeerde in 2004 af aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen. Ze maakt zelf kunst. Vandaag de dag woont ze met haar Costa Ricaanse echtgenoot, Tao Bodhi, en kinderen in het zonnige Toscane. Het stel heeft drie kinderen: Kai, Numa en Aida.

Bron: Koninklijk Huis, Weebly, Vorsten, Story, Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook