Katja Schuurman openhartig over relatie met Freek: ‘We hebben nooit een open relatie gehad’

Katja vertelt hoe de vork in de steel zit.

Als iemand van een feestje houdt, is het Katja Schuurman (46) wel, samen met manlief Freek van Noortwijk (32). Het koppel is nu twee jaar getrouwd en vorige zomer verwelkomde het stel dochtertje Coco Loulou. Of de twee nog steeds op een roze wolk zitten? Aan Beau Monde vertelt Katja openhartig over haar relatie met Freek.

Tijd voor elkaar maken

Sinds de komst van dochtertje Coco Loulou is het leven van Katja en Freek behoorlijk veranderd. De twee hebben het druk met de opvoeding en proberen tussendoor nog tijd voor elkaar vrij te maken. Of dat ook een beetje lukt? “Freek en ik zijn nu allebei ontzettend druk en dat is niet oké. Daarom zijn we om ons tweejarig huwelijk te vieren twee dagen naar een spa geweest. Dat was zo goed voor ons. Omdat je weer even samen bent geweest en rust hebt gehad, kom je weer totaal anders thuis”, vertelt Katja.

“Als je langs elkaar heen leeft, kun je uit elkaar groeien. Ik zeg niet dat dat de enige reden is dat Thijs (ex, red.) en ik uit elkaar zijn gegaan, maar we hadden zeker meer tijd voor elkaar moeten maken. Ook leer ik veel van mijn ouders, die al 55 jaar samen zijn. Bij hen lijkt alles vanzelf te gaan. Echt aandacht voor elkaar hebben, is denk ik wel het geheim van een goed huwelijk. En de ander proberen blij te maken”, stelt de actrice.

Open relatie

Niks aan het handje dus bij Katja en Freek. Maar hoe zit het dan met die open relatie waar zoveel over werd gesproken? “We hebben nooit een open relatie gehad”, maakt Katja duidelijk. “In het verleden hebben we het wel eens gezellig gehad met anderen erbij, maar we hebben nooit een relatie gehad in de zin van: ‘Jij gaat vanavond naar Chantal toe? Veel plezier!’ Nee, dat lijkt me vrij verschrikkelijk en ik zou dat ook echt niet kunnen en willen. Wij zijn meer van het samen genieten. Toch hebben we er op dit moment geen behoefte aan. Misschien wel nooit meer. Nee, ik voel er op dit moment helemaal niks bij”, legt ze uit.

Hoe dat komt? “Ik weet het niet. Het voelt ineens gewoon anders. Misschien komt het door de kleine.” Little Coco heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Katja en Freek hun ruige jaren achter zich hebben gelaten. “Ik hoop dat we niet meer zo vaak naar festivals en feestjes gaan als dat we gingen. We waren iets te fanatiek aan het feesten en dat gaat altijd ten koste van je rust, gezondheid en zelfs van je geluk. Er waren periodes dat we drie dagen achter elkaar doorgingen. Ook die behoefte heb ik nu niet meer. Thuis zijn met de kinderen vind ik op dit moment veel leuker. Tuurlijk vind ik een feestje af en toe heerlijk, maar de juiste balans is essentieel”, aldus Katja.

Benieuwd naar het hele interview met Katja? De nieuwste Beau Monde ligt vanaf woensdag 25 augustus in de winkel.

Bron: Anne Tonen | Beeld: Foto’s: Stef Nagel | Visagie: Jacqueline Hoogendijk | Styling: Claudia Engels

Laatste nieuws