Prins Laurent en prinses Claire achtervolgd door scheidingsgeruchten

De Belgische royals zouden al maanden apart van elkaar wonen.

Hoe zit het tussen prins Laurent en prinses Claire van België? Volgens de geruchten begint het huwelijk van het koninklijke koppel na achttien jaar scheurtjes te vertonen, maar volgens het broertje van koning Filip zelf is er niets aan de hand.

Lang niet gezien

De Grimaldi's zijn niet de enige die de scheidingsgeruchten van de roddelpers tegen moeten spreken – ook de Belgische prins Laurent heeft het er druk mee. Twijfel over zijn huwelijk met Claire bestond al enige tijd. Al sinds eind 2019 is de prinses niet meer in het openbaar gezien. Dat ze ook deze zomer tijdens de Nationale Feestdag afwezig was, leidde tot nóg meer speculaties.

Vertrokken met de kinderen

De afwezigheid van prinses Claire is te verklaren. Ze liep vorig jaar het coronavirus op en zou ook een andere, langdurige ziekte onder de leden hebben. Maar Belgische royaltydeskundigen denken dat dat niet het enige is. In Humo beweerde Joëlle Vanden Houden dat de twee al maandenlang apart van elkaar leven en sinds Kerstmis al niet meer samen zijn. Met de kinderen, prinses Louise (17) en tweeling prins Nicolas en prins Aymeric (15) zou Claire weer bij haar ouders zijn ingetrokken.

Het huwelijk van prins Laurent en Claire Coombs, 2003. Beeld: BrunoPress.

Geen woord van waar

Een barst in het huwelijk? Mais non. Het paleis mag niets loslaten over het privéleven van de royals, dus doet prins Laurent dat zelf maar. “Ik kan er niets over zeggen, want er is niets te zeggen”, liet hij onlangs weten aan 7sur7. “We wonen niet op andere plaatsen, dat is niet waar. Ik weet niet waar dat allemaal vandaan komt en het interesseert me ook niet.”

De jongere broer van koning Filip en prinses Astrid krijgt bijval van père Gilbert, de man die het huwelijk van Laurent en Claire inzegende en sindsdien een vertrouweling is van het koppel. “Ik kan je vertellen dat Claire en Laurent nog steeds samen zijn. Ik had ze minder dan een maand geleden nog allebei aan de telefoon. Al deze valse geruchten dienen tot niets, behalve mensen kwetsen. Het stel maakt het goed en blijft verenigd.” Ook zou er inmiddels een kiekje rondgaan waarop het koninklijk gezin samen te zien is op vakantie én nemen vrienden het op voor Claire. Het zou niet haar man, maar haar rol zijn waardoor ze liever niet meer tussen de royals wordt gezien: “Ze vindt het steeds moeilijker om haar plaats binnen de koninklijke familie te vinden.” Bovendien leenden de afgelopen anderhalf jaar zich er uitstekend voor om uit de schijnwerpers te verdwijnen…

Bron: Het Nieuwsblad, HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws