Waarom Kate Middleton de verlovingsring van Diana heeft laten aanpassen

De hertogin liet de ring vlak voor haar bruiloft nog aanpassen.

De blauwe saffieren verlovingsring van prinses Diana heeft inmiddels wereldfaam verworven, maar werd in eerste instantie niet goed genoeg geacht voor de vrouw van de kroonprins. Sterker nog, Kate Middleton liet de ring van Diana iets aanpassen.

Te groot

Het is geen geheim dat prins William en prins Harry een sterke band hadden met hun moeder. Gek is het dan ook niet dat prins William zijn vriendin Kate in 2010 ten huwelijk vroeg met de iconische verlovingsring van prinses Diana. En hoewel Kate in eerste instantie dol op de ring was, heeft ze hem vlak voor haar bruiloft toch iets laten aanpassen. Het sieraad was namelijk iets te groot en draaide om haar vinger.

Om de ring zo goed mogelijk in originele staat te bewaren, werd de ringmaat niet verkleind. In plaats daarvan werden er kleine platina kraaltjes aan de onderkant geplaatst zodat hij beter zou passen. Een bron vertelde destijds aan The Sun dat Kate bang was dat de ring tijdens haar bruiloft van haar vinger zou vallen.

Ring voor Harry

Hertogin Kate draagt de ring bijna altijd om haar vinger, samen met haar trouwring van Welsh goud en en een witgouden ring die ze naar verluidt bij de geboorte van George heeft gekregen.

Overigens had de hertogin de ring van Diana bijna niet om haar vinger gehad. Volgens de documentaire The Diana Story was de ring niet voor prins William bedoeld, maar voor prins Harry. Toen Diana in 1996 overleed, mocht hij namelijk een sieraad uit haar imposante juwelencollectie kiezen. Hij koos – niet geheel verrassend – voor haar saffieren verlovingsring. Toen prins William echter op het punt stond om zich te verloven, gaf Harry de verlovingsring aan zijn grote broer. Voor zijn Meghan liet hij jaren later een zelfontworpen ring maken in plaats van op één knie te gaan met een familiestuk.

Beeld: BrunoPress

Bron: Mirror | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws