Wat het vertrek van de Sussexjes voor Charlotte en Louis betekent

'Prinses Charlotte en prins Louis kunnen rekenen op een stuk minder koninklijk bestaan.'

Lees ook

Prins Harry en Meghan Markle ontvluchtten het koninklijke leven, iets wat prinses Charlotte en prins Louis later niet zullen hoeven doen. Royaltydeskundigen geloven namelijk dat er geen grote rol voor hen is weggelegd binnen The Firm.

Kleiner koningshuis

Prinses Charlotte en prins Louis mogen dan wel de kinderen zijn van de toekomstige koning (het gaat nog even duren, maar toch), een leven lang werken voor de Kroon zullen zij waarschijnlijk niet doen. De plannen om het Britse koningshuis wat uit te dunnen waren er al, en de exit van prins Harry en hertogin Meghan heeft duidelijk gemaakt wie er precies wegbezuinigd kunnen worden.

Meer vrijheid

“Wanneer Charlotte en Louis opgroeien zal hun grootvader de troon bestijgen. Hij heeft het meerdere keren gehad over de 'uitgedunde monarchie'”, vertelt Ingrid Seward, koningshuisauteur. “Ik denk dat ze daardoor meer vrijheid zullen krijgen. Charles staat natuurlijk met Harry in de vuurlinie. Ik denk dat hij de fouten die hij met Harry heeft gemaakt wel inziet.” De spares, de kinderen die zich toch niet in de lijn der troonopvolging bevinden, hoeven dan niet meer voorbereid te leven op een leven als senior royal. “Ik denk dat Charlotte en Louis een veel minder koninklijk bestaan zullen hebben.” Iets wat hun oom Harry alleen maar toe zou juichen, nadat hij herhaaldelijk heeft verkondigd hoe gevangen hij zat in zijn rol: “Het was een mix van in the Truman Show zitten en de dierentuin.”

Kinderen en kleinkinderen

Door het vertrek van prins Harry en Meghan Markle en het terugtreden van prins Andrew zijn er al steeds minder werkende royals. Maar de hand kan nog meer op de knip, zo vindt prins Charles. Naar verluidt is hij van plan om alleen de royals die zich direct in de lijn van de troonopvolging bevinden, koninklijke taken uit te laten voeren. Een besluit dat grote gevolgen kan hebben voor zijn broer en zus, prinses Anne en prins Edward, voor nichtjes prinses Eugenie en prinses Beatrice en dus voor zijn kleinkinderen, prinses Charlotte en prins Louis.

Lees ook: Dit is waarom prinses Charlotte en prins Louis in de toekomst hun titels zullen verliezen

Bron: Nine.com.au | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook