‘Elk sprookje komt ten einde’: de nieuwe film over Diana gaat bijna in première

We kunnen onze ogen al niet van die filmposter afhouden.

Lees ook

We hebben er lang op gewacht, maar de nieuwe film Spencer gaat bijna in première. Wat maakt deze film over prinses Diana anders?

Eén weekend

In Spencer krijgen we maar één weekend uit het leven van prinses Diana te zien – maar een cruciaal weekend, dat wel. Het gaat om de laatste kerst die Diana met de royal family doorbrengt op Sandringham, in december 1991, wanneer ze besluit om te scheiden van prins Charles. “Het huwelijk van de prins en de prinses van Wales is al lang kil geworden. Hoewel het wemelt van de geruchten over affaires en een scheiding, wordt er om vrede gevraagd voor de kerstactiviteiten op Sandringham. Eten en drinken, schieten en jagen. Diana kent het spel. Dit jaar zal alles heel anders zijn”, aldus de officiële omschrijving.

Einde van een sprookje

De filmposter is al net zo onheilspellend (al weten we ook wel hoe het afloopt, natuurlijk) en het onderschrift “Elk sprookje loopt ten einde” maakt des te duidelijker dat het niet om een feel good movie gaat. De rol van Diana wordt in deze film gespeeld door Kristen Stewart, die daarvoor nogal een metamorfose heeft ondergaan sinds haar Twilight-jaren. “Het is een van de verdrietigste verhalen ooit, en ik wil niet alleen maar Diana spelen. Ik wil haar impliciet kennen. Ik ben lange tijd niet zó enthousiast geweest over het spelen van een rol”, vertelde de actrice vorige jaar aan InStyle.

Dit najaar

De film zal 5 november in de bioscopen verschijnen, hoewel hij komende maand tijdens het Venice Film Festival al voor de eerste keer zal worden vertoond. Naast Kristen Stewart zal Jack Farthing te zien zijn als prins Charles.

Naast Spencer kunnen we nog meer Diana-filmmateriaal verwachten komend jaar. Naast het vijfde seizoen van The Crown staan er in 2022 ook meerdere documentaires over de prinses van Wales op de planning, omdat het dat jaar 25 jaar geleden is dat ze om het leven kwam.

Kristen Stewart als prinses Diana. Beeld: BrunoPress.

De eerste bewegende beelden hebben we nu ook. Bekijk hieronder de korte trailer van Spencer:

Bron: Harpers’ Bazaar US | Beeld: BrunoPress, Neonrated

Laatste nieuws

Zie ook