Alle keren dat hertogin Kate een tiara heeft gedragen (en dat zijn er maar elf)

In haar tien jaar als royal heeft Kate slechts elf keer een tiara in heur haren geschoven. Het speciale is er dus nog lang niet vanaf.

Hoewel hertogin Kate een van de bekendste royal ladies is, draagt ze maar zelden een tiara op haar hoofd. Slechts elf keer is ze gezien met het juweel, dat traditioneel alleen weggelegd is voor getrouwde dames met een zekere status. En hoewel ze daarbij veel voor hetzelfde exemplaar kiest, staat het de hertogin keer op keer adembenemend. Kijk mee!

1. Trouwtiara

Geen royal wedding zonder tiara! Kate Middleton mocht voor haar sprookjesbruiloft de Cartier Halo Tiara lenen van haar schoongrootmoeder, Queen Elizabeth. Het juweel stamt uit 1936 en werd vervaardigd voor de moeder van Queen Elizabeth, die hem aan haar dochter doorgaf voor haar achttiende verjaardag. Duchess Kate heeft de tiara nooit meer opnieuw gedragen in het openbaar, misschien wel om de speciale herinnering aan haar trouwdag te koesteren.

Beeld: BrunoPress

2. + 3. Zeldzame foto’s

Pas 2,5 jaar na haar huwelijk werd Kate opnieuw met een tiara gezien tijdens de Annual reception in Buckingham Palace. Het is dé gelegenheid om een prachstuk op te zetten, maar helaas worden er vaak weinig foto's vrijgegeven van deze chique eindejaarsreceptie. De hertogin van Cambridge droeg destijds de Lotusbloemtiara, die ze twee jaar later opnieuw tijdens het staatsbanket in China tevoorschijn haalde. We moeten het doen met de glimp die we onderweg opvangen.

Beeld: BrunoPress

4. + 5. + 6. Diana’s favoriet

Naar de Annual receptions van 2015, 2016 en 2017 droeg hertogin Kate de Lover's Knot Tiara, de favoriet van schoonmoeder prinses Diana. Wil je volgende keer even bukken, Wills? Doe het voor ons tiaraliefhebbers!

Beeld: BrunoPress

7. + 8. Staatsbanketten

De Lover's Knot stal opnieuw de show bij twee staatsbanketten in 2017: eentje met Spanje en eentje met de Nederlandse royals. Hoe koninklijk wil je het hebben?

9. Eindelijk in beeld

Gelukkig beseft het paleis in 2018 dat die foto's door autoruiten ook niet je van het zijn. Eindelijk opent Buckingham Palace haar deuren voor fotografen waardoor we hertogin Kate, wederom met de Lover's Knot, in vol ornaat te zien krijgen.

Beeld: BrunoPress

10. Tiara & Trumps

De Lover's Knot is inmiddels niet alleen de favoriet van prinses Diana, maar ook die van hertogin Kate te noemen. Voor haar tiende tiaramoment koos ze het parelprachtstuk opnieuw, bij het staatsbanket met de Trumps in juni 2019.

11. Nog een keer!

De laatste keer dat we hertogin Kate met een tiara zagen, was in december 2019. Het komt niet als een verrassing dat er in de jaren daarna even geen recepties en staatsbanketten in de agenda stonden, maar wie weet, Kerstmis 2021… Of de Duchess of Cambridge dan nog een keer de Lover's Knot in heur haar schuift? De kans is groot, al zou het met de ruime collectie van de royals ook leuk zijn als ze ons een ander exemplaar laat zien. Queen Elizabeth schijnt er minstens veertig te hebben, dus er valt heus wel wat te kiezen. Ter vergelijking: koningin Máxima heeft in de afgelopen twintig jaar al 17 verschillende tiara's en diademen laten zien. Al snappen we Catherine wel: hij blijft prachtig!

Beeld: BrunoPress.

Bron: Yahoo | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws