Jazmin Grace Grimaldi in de voetsporen van oma Grace Kelly

Van de rode loper tot de royal tribune, de buitenechtelijke dochter van prins Albert weet wel raad met haar faam.

Tot haar veertiende had ze een rustig leventje, ver van haar koninklijke familie. Maar inmiddels is Jazmin Grace de ster van de Grimaldi's geworden.

Eindelijk erkenning

Jazmin, het oudste buitenechtelijke kind van prins Albert van Monaco (zover bekend, moeten we zeggen), kwam in 1992 ter wereld. Jarenlang moest ze haar koninklijke vader verborgen houden, totdat ze als tiener wél erkend werd door de Grimaldi's.

“Ik was 14, klaar om naar de middelbare school te gaan, toen in de media kwam dat mijn vader een dochter had, en dat ik dat was”, vertelde Jazmin daarover in Harper's Bazaar. “Het was een hele omschakeling om zoveel aandacht te krijgen. Maar ik wist dat het op een dag zou komen.”

Ver van Monaco

Het bleef niet alleen bij erkenning op papier. Hoewel ze zich niet bepaald in de buurt van het prinselijk paleis te Monaco bevindt – Jazmin woont haar hele leven al in de Verenigde Staten – heeft de 29-jarige inmiddels een warme band met haar familie. “Ik miste het om een vaderfiguur te hebben. Het is fantastisch dat ik hem nu wel ken, en we hebben een geweldige band.” Ook voor prins Jacques en prinses Gabriella, haar halfbroertje – en zusje, is ze als een grote zus. “Ik kan niet wachten om ze op te zien groeien. Ze hebben van die prachtige, grote blauwe ogen en gedragen zich allebei al zo keurig!”

Er spat meer liefde vanaf dan tussen Albert en Charlene…

Beetje royal, beetje Hollywood

Het liefst treedt Jazmin Grace in de sporen van de grootmoeder naar wie ze is vernoemd, Grace Kelly. En dan niet als vorstin van Monaco, maar als actrice. Ook timmert Jazmin aan de weg als zangeres. Een beetje royal, een beetje Hollywood: steeds beter krijgt Jazmin het onder de knie en steeds vaker wordt ze, ook qua uiterlijk, vergeleken met Grace Kelly.

Of het nou als actrice op de rode loper is:

Jazmin Grace Grimaldi bij de Princess Grace Awards, 2019. Beeld: BrunoPress.

Of als ze op chic met pa naar een tenniswedstrijd gaat:

Prins Albert en Jazmin bij de Country Club of Monaco, 2018. Beeld: BrunoPress.

Hoewel ze haar wereldberoemde oma niet heeft gekend, heeft ze wel herinneringen aan grootmoeder Grace. “Een van mijn eerste en meest dierbare herinneringen aan mijn oma was het kijken van High Society [de laatste film met Grace Kelly voordat ze prinses werd, red.]. Het was de eerste keer dat ik besefte dat we een connectie hebben. Acteren, zingen en dansen zijn mijn grote passies. Het was een echt kippenvelmoment voor me.”

Eerlijk is eerlijk, grote filmrollen of nummer 1-hits heeft Jazmin nog niet op haar naam staan. En net als anderen in haar positie worstelt ze met de vraag of ze gevraagd wordt om haar talent of om haar beroemde vader. Maar de goedlachse Jaz is in ieder geval geliefd bij het grote publiek. Ze stelt zich toegankelijk op op social media, gebruikt haar positie ook voor haar eigen goede doel, ze verzacht de schandalen van prins Albert door te laten zien dat ze de naam Grimaldi met trots draagt. Daardoor blijft Jazmin toch eentje om in de gaten te houden!

Bron: Vanity Fair FR, Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws