Winkelen met prinses Anne: ‘Leuk om eens verandering te zien in haar garderobe’

Hoe is het als er opeens een Koninklijke Hoogheid je winkel binnenstapt?

Lees ook

Bij prinses Anne weet je eigenlijk nooit waarin ze zal verschijnen. Soms is het een glanzende japon, soms een gerafelde spijkerjas, de nuchtere dochter van Queen Elizabeth maakt het toch niets uit wat er over haar outfits wordt gezegd.

Maar wat laat je haar dan passen als de princess royal opeens je modezaak binnenstapt?

Shop lokaal

Er hangt een nieuwe favoriet in de garderobe van prinses Anne: modemerk Shibumi. Niet alleen Anne zelf is fan, ook oogst ze heel wat lof met de kleurrijke creaties waarin ze tegenwoordig verschijnt (al zeiden we het al, het maakt haar zelf waarschijnlijk weinig uit.)

De prinses kwam het merk wellicht tegen tijdens een ommetje door de buurt. In Horsley, het dorpje vlak bij het landhuis van Anne, is namelijk de Shibumi boutique te vinden. En het team is maar wat trots dat deze royal hun merk nu op de kaart zet.

Prinses Anne in Shibumi tijdens de Royal Ascot Ladiess Day 2021. Beeld: BrunoPress.

In het geel

Shibumi werkt vooral met luxestoffen als zijde en kasjmier, waarvan geen centimeter wordt verspild. Prinses Anne kwam tijdens Royal Ascot dit jaar meermaals opdagen in een creatie van de designer. “Ik denk dat haar favoriet de gele jas was die ze tijdens Ladies' Day droeg”, vertelt winkelmanager Sophie Martin trots aan Hello!. “Ze heeft meerdere versies van de gele jas gehad. Het was mooi dat het terugging op de gele mantels die ze in het verleden heeft gedragen, toen ze nog erg jong was. Het is een kleur die echt bij haar past.”

Betalende klant

“Ze is een betalende klant, ze heeft er zelf voor gekozen om bij ons te winkelen”, benadrukt Sophie “De meeste van haar outfits kocht ze eind 2019, met het idee om ze in 2020 te dragen. Door covid gebeurde dat natuurlijk niet, dus het is erg leuk om te zien dat ze zelfs na een jaar nog in haar hoofd zitten en ze besloten heeft om de outfits nu te dragen.”

“We willen ook nog zeggen hoe lovely en down to earth de prinses is. Ze wil heel graag lokale ondernemingen steunen. Het is een groot plezier om met haar samen te werken.”

Kies voor kleur

Met Shibumi slaat prinses Anne een nieuwe weg in. De 71-jarige royal toont zich misschien wel fleuriger dan ooit tevoren. “Ik denk dat ze sowieso graag kleur draagt, maar onze patronen zijn iets gedurfder dan waar ze normaal voor zou gaan. Het is erg leuk om wat verandering te zien in haar garderobe. En de feedback is absoluut geweldig. Iedereen spreekt er heel positief over”, zegt Sophie over de nieuwe looks van Queen Elizabeths enige dochter. Anne's eigen twist is dan weer om er immer een strak zonnebrilletje bij te dragen.

Prinses Anne bij het Moet & Chandon July Festival

Of de kleurrevolutie van prinses Anne doorzet? Sophie hoopt van wel: “Het wordt ons niet van tevoren verteld wanneer ze iets gaat dragen, maar er zijn een paar dingen die ze heeft gekocht waar wij erg enthousiast over zijn.” Nou Anne, de boodschap is duidelijk!

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook