Even kennismaken met Lady Margarita, de enige kleindochter van prinses Margaret

We kennen haar nog als een van de snoezige bloemenmeisjes tijdens het huwelijk van William en Kate, maar inmiddels is Margarita een hele dame.

Prinses Margaret overleed kort voordat ze kennis kon maken met haar enige kleindochter, de inmiddels 19-jarige Lady Margarita.

In 2011 werd ze toegejuicht door een immens publiek als bloemenmeisje bij de royal wedding van prins William en Kate Middleton. Maar dat was eigenlijk het enige moment of fame van Margarita, de kleindochter van prinses Margaret. Verder leeft ze als verre familie van de royals buiten de schijnwerpers.

Als bloemenmeisje naast Pippa Middleton tijdens de bruiloft van William en Kate. Beeld: BrunoPress.

Margarita Elizabeth Rose Alleyne Armstrong-Jones kwam in mei 2002 ter wereld, drie maanden nadat haar glamourous grootmoeder overleed. Naar deze oma (Margaret Rose) werd ze vernoemd, net als twee andere vrouwen in haar familie (overgrootoma Elizabeth, The Queen Mother en Alleyne, een van de namen van haar moeder). Margarita's vader is David Armstrong-Jones, de enige zoon van prinses Margaret en de huidige graaf van Snowdon, moeder Serena Stanhope is van Ierse adel.

Met haar ouders en Queen Elizbeth bij de Service of Thanksgiving voor de overleden Earl of Snowdon, april 2017. Beeld: BrunoPress.

De banden met de royals zijn goed, de Armstrong-Jones's zijn uitgenodigd bij officiële gelegenheden en Lady Margarita leerde al vroeg hoe je een fascinator draagt en een kniksje maakt. Je blijft tóch de 'kleindochter van' én 26e in de lijn der troonopvolging.

Lady Margarita (rechts) met vader David, moeder Serena en broer Charles bij de bruiloft van prinses Eugenie en Jack Brooksbank. Beeld: BrunoPress.

Haar Instagram houdt ze privé (wij zijn niet de enige nieuwsgierige aagjes die haar naam weleens tegenkomen), maar wel weten we van Margarita dat ze een creatieve ziel is. Net als haar grootvader, Antony Armstrong-Jones, is ze dol op fotografie. Online deelt ze via @atiraphotos haar werk, veelal portretten van anderen. Ook ontwerpt en maakt ze haar eigen zilveren juwelen. Een onderneemster in de dop!

Lady Margarita door LexLadyOfTheNorth – Own work onder de licentie CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons)

Bron: Hello, Royal Central | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws