Trekken Kate en William in bij de Queen?

De Cambridge'jes zouden serieuze verhuis- en toekomstplannen hebben.

Is het tijd voor de volgende stap van de hertog en hertogin van Cambridge? Er wordt gefluisterd dat de twee met hun gezin naar Windsor willen verhuizen om dichter bij de Queen te zijn én hun royal takenpakket uit te breiden.

Nieuw thuis

William en Kate wonen nu afwisselend in hun Londense residentie, Kensington Palace, en hun landhuis, Anmer Hall. Maar aan dit rijtje zouden de Cambridge'jes nog een nieuw adres willen toevoegen, zo klinkt het nu. Volgens insiders overwegen prins William en hertogin Kate om net als Queen Elizabeth naar Windsor te verhuizen.

Het hart van het Koninkrijk

“In Windsor zitten William en Kate vlak bij de actie: daar worden alle belangrijke koninklijke beslissingen gemaakt”, klinkt de verklaring. Prins William zou vaker mee willen draaien met het werk van zijn oma, Queen Elizabeth. “Nu zijn grootvader, prins Philip, is overleden, beseft hij meer dan ooit dat het binnenkort aan hem zal zijn om het stokje over te nemen. Als de Queen er niet meer is, zal Wiliams rol binnen het koningshuis nog veel belangrijker worden. Op dat moment wordt hij immers kroonprins.”

Eigen optrekje

Naar Windsor verkassen zou dus een goede move zijn voor Wills' opleiding tot kroonprins, maar er zijn meer redenen. “Anmer Hall was een logische plek toen William helikopterpiloot was in die regio, maar nu werkt het niet echt meer. Het is te ver weg van Londen voor een weekendje, maar Windsor is het perfecte compromis.” Ook is het een stukje dichter bij Bucklebury, waar de ouders van Kate wonen. Kensington Palace houden de Cambridge'jes aan als hoofdresidentie, verwachten de kenners, maar Anmer Hall zullen ze wellicht achter zich laten en omruilen voor Windsor.

Queen Elizabeth verhuisde aan het begin van de coronacrisis permanent naar Windsor Castle, een groot genoeg bouwwerk om ook Kate, William en de kinderen hun eigen ruimte te geven. Toch zouden ze niet zó dicht op hun (over)grootmoeders lip willen zitten. De bronnen beweren dat de twee nu op zoek zijn naar hun eigen woning in de plaats Windsor. Heeft iemand daar toevallig een paleisje te koop staan?

Bron: Harper’s Bazaar UK, HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws