Van pantalon tot leren jas: klaar voor de herfst met deze chique basics

Deze klassiekers vormen een mooie basis voor de herfstgarderobe.

Hoewel we deze zomer helaas weinig rond hebben kunnen flaneren in onze zwierige jurken, sleehakken en bikinitopjes is het alweer tijd om onze zomergarderobe om te ruilen voor de eerste herfstitems. Met deze klassiekers ben jij klaar voor alle weersomstandigheden, van een zinderende nazomer tot de eerste gure herfstdagen. In stijl, uiteraard!

Voor de duidelijkheid

We willen je zeker niet zeggen wat je allemaal in de kast móét hebben hangen. Want we geloven dat juist wanneer je draagt waar je jezelf goed bij voelt, je geheid goed voor de dag zult komen. Dit lijstje met fijne autumn basics is vooral bedoeld om te inspireren nu het nieuwe seizoen voor de deur staat. Hoe stijl je zo'n nette pantalon ook alweer en wat voor jeans zien we in 2021? En hoe dragen we de immer terugkerende leren jas dit najaar? We combineren de beste basics met de laatste trends vers vanaf the gram.

De leren jas en de warme mantel

Nu de herfst aanbreekt, is het tijd om voldoende laagjes bij je te hebben. Je weet het maar nooit, met die plotselinge regenbuien of windvlagen. Een leren jas is naast tijdloos en stoer ook nog eens goed bestendig tegen veel weersomstandigheden. We dragen hem deze herfst graag met een romantische jurk, bovenop een flared jeans of om een speelser randje te geven aan een nette rok of pantalon. Een alleskunner, die lederen jas!

Beeld: Pexels

Voor de koelere dagen is een dikke mantel om in weg te kruipen niet alleen enorm comfortabel, het is ook een heerlijk makkelijke manier om goed voor de dag te komen zonder al te veel moeite (de hertogin van Cambridge kent deze truc als geen ander). Een chique mantel geeft zelfs de simpelste outfit nog een glam touch en een fluffy herfstjas met een vrolijke print voegt juist een vleugje vreugde toe aan je verschijning.

De enkellaars en de hoge laars

Tijd om de espadrilles en sandalen om te ruilen voor de rainproof laars. Zwarte of bruine enkellaarsjes zien we ieder jaar terug en zijn heerlijk om alles mee te combineren. Een eyecatcher die we in najaar 2021 veel gaan zien, is ook de hoge laars. En met hoog bedoelen we ook écht hoog: rits hem gerust tot boven de knie. Kun je meteen die zomerse minirok nog een paar maanden doordragen!

De knits

Als het kwik daalt, komen de knits weer tevoorschijn. Is het gebreid, dan is het goed. Naast de wollen (col)trui blijven we de wijdde seventies inspired vesten die we vorig jaar veel zagen nog veel in het straatbeeld zien. Een mooie basic die fijn te combineren is met zomerse jurken en rokken, handig voor een soepele overgang van de seizoenen.

Over het algemeen is fijn gebreide knitwear het makkelijkste om een plekje te geven in een chique outfit, omdat het van zichzelf een nette uitstraling heeft. Maar grove breisels voelen zich ook thuis in de classy kledingkast. Combineer deze met strakke materialen als leer of suède om de balans te bewaren.

Jeans en pantalons

Hoewel we het hele jaar door jurken en rokken blijven dragen, trekken we in de herfst toch vaker de (lange!) broek uit de kast. Wat we steevast terug zien keren: donkerdere kleuren (zwart, bruin en camel voeren de boventoon), maar verrassend genoeg behoort wit ook tot de modekleuren van dit najaar. De wijde pijp, die de laatste jaren een flinke opmars heeft gemaakt, blijven we terugzien.

Chic de herfst door

Hoe houd je het chic terwijl het buiten steeds guurder wordt? In de herfst wordt onze prioriteit al snel: warm blijven! En dat kan ten koste gaan van hoe classy en elegant je outfit overkomt, maar dat hoeft niet. Gebruik alle laagjes die je nodig hebt om goed voorbereid de deur uit te stappen juist om je outfit een vleugje glam te geven. Een prachtige sjaal om je schouders draperen is een uitstekend voorbeeld. Het is comfy, maar ook een waardevolle toevoeging aan je look. Experimenteer voor de spiegel welke omslagmethode het plaatje afmaakt. Blazers zijn een andere fijne laag die we in de herfst weer kunnen dragen: instantly elegant en vaak nog warmer dan een breisel. En zakken de temperaturen nog verder? Zorg dan dat je een paar handschoenen klaar hebt liggen dat mooi aansluit bij je favoriete mantel (en zoek dan meteen een matchende muts!) Het klinkt misschien wat betuttelend, maar uiteindelijk zit het 'm allemaal in de details.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws