Alles wat we weten over het tweede seizoen van Emily in Paris

Om je gerust te stellen: er zullen geen personages geschrapt worden.

De officiële startdatum laat nog even op zich wachten, maar zeker is dat we Emily Cooper snel zullen bewonderen in het tweede seizoen van Emily in Paris. Wat kunnen we verwachten van de Netflix-hit?

Het eerste seizoen van Emily in Paris – met Lily Collins in de hoofdrol – was er eentje die gretig gebingewatcht werd. En dat begrijpen we wel. Wie wil nou niet zich éven wanen in het prachtige Parijs? De serie was makkelijk te kijken, te volgen en kom op: het werd gelanceerd tijdens een Nederlandse lock-down; wat moet een mens anders?

Het nieuwe seizoen staat er als het goed is tegen eind dit jaar op. De fans van de serie waren door het dolle heen toen op het Instagram-account van Emily in Paris de volgende memo, geschreven door Sylvie, tevoorschijn kwam: “We schrijven u helaas om u te informeren dat Emily Cooper voor een langere periode in Parijs zal moeten blijven. Ondanks haar overmoedige manier van doen en haar gebrek aan ervaring in de marketing van luxegoederen, is ze er toch in geslaagd om enkele van onze moeilijk te imponeren klanten te charmeren tijdens haar korte tijd bij Savoir. Noem het bonne chance, of Amerikaanse vindingrijkheid – ik neig naar het eerste – haar resultaten zijn indrukwekkend. We hopen dat Emily, door haar tijd in Parijs te verlengen, de relaties die ze al heeft opgebouwd zal versterken, dieper in onze cultuur zal duiken en misschien een paar woorden basis Frans zal oppikken.” Oh, die Sylvie toch, vrouw naar ons hart.

Wie zit er in de cast van ‘Emily In Paris’ seizoen 2?

Om je gerust te stellen: er zullen geen personages geschrapt worden. Pfieuw! De ambitieuze Lily Collins en de knappe Lucas Bravo zullen bijvoorbeeld nog steeds te zien zijn. Wel hintte de producer Darren Star op wat perspectief in het leven van 'Emily' voor het tweede seizoen. “Ze gaat meer deel uitmaken van de wereld waarin ze leeft”, legde hij uit. “Ze zal meer een inwoner van de stad zijn. En ze zal wat meer met haar voeten op de grond staan. Ze bouwt daar een leven op.”

Verder zullen er wat toevoegingen aan de cast te zien zijn. Volgens Entertainment Weekly zijn de Britse acteur Lucien Laviscount, de Franse acteur Arnaud Binard en de door Tony genomineerde toneelschrijver Jeremy O. Harris allemaal van de partij. Laviscount speelt Alfie, een sarcastische en charmante cynicus uit Londen die weigert zich onder te dompelen in de Franse cultuur. Harris zal de rol op zich nemen van modeontwerper Gregory Elliott Dupree, een voormalige beschermeling van Pierre Cadault, en zal Binard ondersteuning verlenen als Laurent G, een gezellige nachtclubeigenaar in St Tropez die Emily ontmoet wanneer hij ermee instemt een van haar merken te promoten. We zitten er nu al klaar voor!

Echter zal de focus (blijven) liggen op het trio Emily, Gabriel en Camille. “Ik weet eerlijk gezegd niet of Camille weet wat er met Gabriel aan de hand is”, vertelde Collins aan de Britse Vogue. “Die voicemail in de finale bracht me van de wijs. En het is interessant omdat er in de serie vele kleine momenten zijn waarop je denkt: 'Vindt Camille Emily leuk?' Je kunt er niet echt hoogte van krijgen, en ik heb het gevoel dat die dubbelzinnigheid Emily fascineert. Ik denk dat iedereen in die positie, zou zijn van: je bent mijn vriend, maar nu heb ik een romantische band [met Gabriel], en ik wil je geen pijn doen, maar… Oh mijn God! Dus weet je wat, het is echt verwarrend. Ik heb het gevoel dat het volgende seizoen alleen maar meer liefdesdriehoekdrama zal creëren, hoewel Emily misschien een beetje meer grip op de situatie zal hebben… Of misschien niet.”

En de kostuums?

Sinds het filmen voor de tweede aflevering in april 2021 begon in Parijs en St. Tropez, zijn er foto's opgedoken waarop Collins te zien is in een reeks bizarre ensembles. Er zijn mini-jurken met patronen met bedrukte bucket hats, strandtassen in netvlies-verbrandende tinten, bikini's met clashende capes en boxy jassen gecombineerd met sjaals en gigantische zonnebrillen.

En de productie? Is die afgerond?

Begin augustus bevestigde Lily op Instagram dat de opnames voor het tweede seizoen waren afgerond. In een interview met Vanity Fair op 9 augustus deelde producer Darren Star meer details over wat we kunnen verwachten. Over filmen in Zuid-Frankrijk zei hij: “We hebben een van de meest glamoureuze plekken ter wereld overgenomen, het Four Seasons Cap Ferrat-hotel, waar we logeerden en filmden. Het hotel was in wezen gesloten, behalve voor ons. We hadden onze schrijverskamer in een villa op het terrein, dus het was eigenlijk surrealistisch – alles in Frankrijk was destijds stilgelegd.” Er wordt echter niet naar de pandemie verwezen in de show. “In de tijdlijn van de show is het gewoon nog niet gebeurd”, zei hij.

Last but not least: de releasedatum?

Hoewel Netflix nog geen officiële releasedatum heeft bevestigd voor het tweede seizoen van Emily in Parijs, is een lancering in 2021 waarschijnlijk. Hoe dan ook: wij zitten er klaar voor.

Bron: Entertainment Weekly, Vogue UK, Vanity Fair | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws