Met de wind in je haren: 10x royals en rukwinden

Een schrale troost nu de herfst voor de deur staat: ook Koninklijke Hoogheden ontkomen niet aan de grillen van het weer.

Haarnetjes, schuifspelden, loodveters: het zijn de hulpmiddelen die de lokken en de rokken van de royals in toom moeten houden wanneer er plotseling een stevige wind opsteekt. Maar dat gaat niet áltijd goed.

Multitasken is een vereiste bij een plotselinge windvlaag, weet hertogin Camilla. Want je moet tegelijkertijd voorkomen dat je straks achter je weggewaaide hoed aan moet hollen en dat je in je onderbroek komt te staan. Het ging nog net goed, deze keer, maar zo te zien was het even schrikken.

Hertogin Camilla bij de doop van prinses Charlotte. Beeld: BrunoPress

Draag je geen hoed, dan moet je maar hopen dat je een goeie haarlak hebt gebruikt en het straks allemaal weer netjes op z'n plek valt.

De hertogin van Cornwall in Portsmouth. Beeld: BrunoPress.

Hertogin Kate houdt het vanuit haar ooghoeken in de gaten: moet ik ingrijpen of niet? Prins William is de plechtigheid zelve en heeft er geen enkel probleem mee om naast Marilyn Monroe te lopen.

Prins William en Kate Middleton in New Delhi. Beeld: BrunoPress

Lady Melissa Percy, de dochter van de hertog van Northumberland, koos nogal een winderige dag uit voor haar bruiloft. Gevolg: alle trouwkiekjes lijken regelrecht uit een dramatische romcom te komen. Heeft ook wel wat!

Lady Melissa Percy’s bruiloft. Beeld: BrunoPress.

En ze was niet de enige die letterlijk de wind van voren kreeg op haar trouwdag: ook op de grote dag van prinses Eugenie waaide het stevig, tot groot ongenoegen van bruidsmeisje prinses Charlotte.

Prinses Charlotte als bruidsmeisje voor prinses Eugenie. Beeld: BrunoPress.

Vliegtuigtrappen zijn altijd een grote opgave. De wind heeft vrij spel en er staat meteen een horde fotografen klaar om de flatteuze first impression vast te leggen. 't Wordt allemaal niet makkelijker als je ook nog op torenhoge hakken én met een kleine prins George op je arm de trappen af moet dalen. (En opnieuw kijkt prins William liever de andere kant op).

Hertogin Kate, prins William en prins George tijdens hun tour door Australië. Beeld: BrunoPress.

Het is toch makkelijker als het alleen bij een paar verwaaide haren blijft.

Hertogin Kate in New Delhi. Beeld: BrunoPress.

Tijdens een van haar allereerste optredens als royal maakte hertogin Meghan meteen kennis met de Engelse zeewind.

Hertogin Meghan in Cheshire. Beeld: BrunoPress

Prinses Diana had soms ook beide handen nodig om haar outfit op z'n plek te houden.

Prinses Diana bij de opening van de Sony fabriek in Bridgend. Beeld: BrunoPress.

Queen Elizabeth is inmiddels tegen weer en wind bestand. Draag immer een verzwaarde rok én degelijke onderrok, houd de haren kort en die hoed in een ijzeren greep. Dan kan er niet veel meer misgaan.

Queen Elizabeth tijdens Pasen 2016. Beeld: BrunoPress.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws