7x iconische outfits van prinsessen met een verborgen boodschap

Zeven voorbeelden van iconische outfits met een (verborgen) betekenis.

De styling van de royal outfits gebeurt niet zo maar en zeker niet per ongeluk.

De stukken en de accessoires worden in de meeste gevallen niet voor niets gekozen en samengesteld. De meeste zullen je niet eens opvallen, maar let maar eens op de volgende assorti kiekjes:

De trouwjurk van Elizabeth

Prinses Elizabeth en prins Philip op hun trouwdag in 1947 © Brunopress

Prinses Elizabeth trouwde in 1947 met haar grote liefde, prins Philip van Edinburgh, en liet haar trouwjurk symbool staan voor de natie. Het idee was om het Groot-Brittannië van na de Tweede Wereldoorlog een ​​boodschap van vernieuwing en hoop voor de toekomst te geven. De jurk was versierd met guirlandes van lentebloemen, geïnspireerd op het schilderij 'De Lente' van de Italiaanse kunstenaar Botticelli.

Het spijkerjasje van prinses Alexia (en koningin Máxima)

Prinses Alexia tijdens Koningsdag 2018 © Brunopress

De A'tjes zijn gezegend met zo'n modieuze moeder als Máxima. En dat vinden zij ook. Geregeld wordt een van hen gespot met een 'afdankertje'. Neem bijvoorbeeld het spijkerjasje van Tommy Hilfiger van de koningin. Nu is spijkerstof sowieso favoriet bij de Oranjes, maar helemaal dit kledingstuk. Want niet alleen Máxima schittert erin, ook haar middelste dochter, prinses Alexia, mag het ding zo nu en dan lenen.

De ‘revenge dress’ van Diana

Diana in Hyde Park op 29 juni 1994 © Brunopress

Prinses Diana was al drie jaar gescheiden van prins Charles toen ze de inmiddels wereldberoemde creatie aantrok naar een feestje in Hyde Park. Toch trok de zwarte off-shoulder jurk van Christina Stambolian in eerste instantie de aandacht omdat hij – hoe elegant ook – niet bepaald paste binnen het koninklijke kledingprotocol.

De blauwe sjerp van Koningin Elizabeth

President Trump met zijn vrouw, Melania, op bezoek bij de Britse royals © Brunopress

Als Hare Majesteit (en sowieso als royal) moet je op het gebied van politiek neutraal zijn. Hulde – bij deze – dus aan de verborgen boodschappen! Elizabeth had haar kleedster Angela Kelly een jurk laten maken en had de Burmese Ruby Tiara uit de kluis laten halen tijdens het bezoek van de Amerikaanse president, Donald Trump én droeg daarbij een blauwe sjerp tijdens deze ontmoeting. Blauw is de kleur voor de democraten. Trump is republikein…..

LEES OOK: TRUMP EN DE QUEEN: HILARISCHE MOMENTEN

De vintage clutch van hertogin Sarah

De moeder van de bruid, hertogin Sarah van York, droeg tijdens de trouwerij van haar jongste dochter, prinses Eugenie, een groen ensemble gecombineerd met een vintage clutch van Manolo Blahnik. Eentje die een eerbetoon gaf aan haar eigen moeder. Haar moeder, Susan Barrantes, overleed in 1998. Swipe naar links om de clutch te zien bij Susan.

Kate Middletons blauwe jurk

Wills en Kate als kersverse ouders bij St Mary Hospital met Baby George © Brunopress

Waar een ander zich misschien zou ergeren aan de voortdurende vergelijking met een voorganger, heeft hertogin Kate volledig geaccepteerd dat ze altijd en eeuwig zal worden vergeleken met prinses Diana. Sterker nog, ze lijkt er lol in te hebben om op belangrijke momenten een knipoog naar prins Williams beroemde moeder te geven. Zo koos de hertogin voor een blauwe jurk met stippen op het moment dat ze haar eerstgeborene aan de rest van de wereld voorstelde. Zo'n dertig jaar ervoor droeg de prinses van Wales eenzelfde ensemble.

LEES OOK: 10X ZÓ EERT HERTOGIN KATE PRINSES DIANA

De bruidsjurk met lage rug van prinses Eugenie

Prinses Eugenie op de trappen van St George’s Chapel © Brunopress

Bij Eugenie, de jongste dochter van prins Andrew en Sarah, hertogin van York, werd als kind scoliose vastgesteld. Dat is een aandoening waarbij de wervelkolom één of twee zijwaartse kromming(en) vertoont. Op haar 11de werd ze aan de chronische aandoening geopereerd. Om die reden besloot ze niet alleen de chirurg die haar had geopereerd uit te nodigen, maar ook van haar litteken het focuspunt van haar trouwjurk te maken. De jurk kreeg een diep uitgesneden rug en ze droeg zelfs geen sluier die de gevolgen van haar operatie deels zou verhullen.

Bron: Good Housekeeping US | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws