Hierdoor leren we prinses Amalia binnenkort veel beter kennen

De achttiende verjaardag van de kroonprinses zal niet onopgemerkt voorbijgaan.

Lees ook

Komende maanden kunnen we niet veel openbare verschijningen van onze kroonprinses verwachten. Amalia begint aan haar gap year en zal net als zus Alexia niet vaak meer in het land te vinden zijn. Toch kunnen we binnenkort heel wat te weten komen over de oudste van de A'tjes.

Weinig verplichtingen

Na het slagen voor haar eindexamen haalde prinses Amalia het internationale nieuws. Ze gaf aan dat ze haar toelage komende jaren terug zal storten, omdat ze het geldbedrag dat ze vanaf haar achttiende zou krijgen niet nodig heeft tijdens haar tussenjaar en studietijd. De kroonprinses kreeg hiervoor veel lof, en zelf heeft ze er ook baat bij. Geen toelage in ontvangst nemen betekent óók minder koninklijke verplichtingen. Zo kan prinses Amalia zich komende jaren nog een beetje op de achtergrond houden. Maar helemaal ontsnappen aan het publieke oog, dat wordt 'm niet.

Nieuw boek

Marc van der Linden herinnert ons eraan dat er toch iets op de planning staat waardoor we de toekomstige koningin beter zullen leren kennen dit jaar. Toen prinses Beatrix en toen (destijd) prins Willem-Alexander achttien jaar oud werden, verscheen er een boekje over de troonopvolgers, waarin ze uitgebreid ondervraagd werden over hun leven. En ook van de bijna achttienjarige Amalia zal er zo’n karakterschets verschijnen. “Misschien worden het korte filmpjes op Instagram én een boekje”, voorspelt Marc in RTL Boulevard. Ook kan hij alvast verklappen dat het door ‘een heel vooraanstaande Nederlander die iedereen kent’ geschreven gaat worden. Meer kunnen we nog niet zeggen, maar zeker is dus dat Amalia tussen haar stages en reizen door het hemd van het lijf gevraagd zal worden om dit boekje te kunnen maken. Spannend!

Alvast inlezen? Het boek Portret van prinses Beatrix door Hella S. Haasse is nog altijd verkrijgbaar.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook