Wales: prinses Leonor deelt foto’s van haar nieuwe thuis

De schoolgenoot van prinses Alexia is ook in Wales gearriveerd!

Lees ook

We zagen prinses Alexia deze week naar Wales vertrekken en ook prinses Leonor is inmiddels op haar nieuwe kostschool gearriveerd.

Waar wij het moesten doen met één afscheidskiekje van Alexia, neemt de kroonprinses van Spanje een heel fotografieteam mee op haar kostschoolavontuur. Leonor, de oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia, begint deze week net als Alexia op het United World Atlantic College in Wales. Op het vliegveld van Madrid werden er heel wat tranen gelaten vlak voor vertrek.

Prinses Leonor neemt afscheid van prinses Sofia en koningin Letizia. Beeld: BrunoPress.
Beeld: BrunoPress

Bij aankomst in Wales stonden de fotografen weer klaar om Leonor vast te leggen bij haar nieuwe thuis (wat is er gebeurd met 'meer privacy in het buitenland'?!), het dertiende-eeuwse St Donat's Castle. Prinses Leonor en prinses Alexia zullen hier de komende twee jaar hun lessen volgen en meedoen aan talloze buitenschoolse activiteiten: het is verplicht om iedere week twee uur vrijwilligerswerk te doen, twee uur te sporten en twee uur deel te nemen aan creatieve activiteit. Rondom het kasteel liggen de boarding houses, waar de 350 leerlingen samenwonen. Grote kans dat de twee prinsessen elkaar meer dan eens tegen het lijf lopen!

Ondanks het verdrietige afscheid lijkt de Spaanse kroonprinses goed te zijn geland in haar nieuwe kasteeltje. Goede start van het schooljaar, Leonor en Alexia!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook