Deze legendarische woorden sprak Queen Elizabeth na de geboorte van prins William

We kunnen er wel om gniffelen.

Met vier kinderen, acht kleinkinderen en elf (binnenkort twaalf!) achterkleinkinderen heeft Queen Elizabeth al heel wat royal babies mogen ontmoeten. Maar het was bij de kennismaking met haar toekomstige opvolger, prins William, dat ze opgelucht ademhaalde.

Baby William

Toen prins William in 1982 werd geboren, had Queen Elizabeth al twee kleinkinderen: Peter en Zara Philips, de kinderen van prinses Anne. Toch bleef de kennismaking met de pasgeboren prins William natuurlijk bijzonder. Al sinds zijn geboorte is hij tweede in de lijn van de Britse troonopvolging, dus oma Elizabeth wist dat hij van jongs af aan klaargestoomd zou worden voor een leven als koning.

Thank goodness

Na de geboorte van prins William liet prins Charles zich in The Daily Express meteen van zijn sentimentele kant zien: “De komst van onze kleine zoon is een verbazingwekkende ervaring, een die meer voor me betekent dan ik me ooit voor had kunnen stellen. Ik ben erg dankbaar dat ik de hele tijd aan de zijde van Diana's bed zat, want het voelde alsof ik het geboorteproces van dichtbij meemaakte en vervolgens beloond werd met het zien van dit kleine schepsel, die bij ons hoort, hoewel hij ook bij de rest van de wereld lijkt te horen.” Naar verluidt hield Queen Elizabeth het een stuk korter en krachtiger toen ze haar kleinzoon voor het eerst onder ogen kreeg: “Thank goodness, gelukkig heeft hij niet de oren van z'n vader.”

Plum pudding

En ze is niet de enige royal met een snel oordeel over een pasgeboren baby. Prins Philip zou de eerste keer dat hij prins Charles in zijn armen sloot hebben gezegd dat de baby op een plum pudding, het vrij vormloze Britse kerstgebak, leek. Gezellig, die kraamvisites in het paleis!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws